Sport

MS med stygt tap mot Stjernen: – Jeg har jo venta på det

MS-trener Knut Jørgen Stubdal betegner torsdagens 7-2-tap hjemme mot Stjernen som lagets dårligste siden han tok over 28. oktober.

– Dette var dårlig. Det er litt sånn jenka. Vi jar vært et steg fram, og nå er det to tilbake. Så nå er vi tilbake der vi starta for fem uker siden da vi kom. Dette er den eneste kampen vi har blitt rundspilt, ellers har vi vært med i alle matcha, sier Knut Jørgen Stubdal til Dagsavisen etter kampslutt.

MS virka imidlertid klare fra start mot et Stjernen-lag som lå likt med Stavanger Oilers på toppen av tabellen før runden. Og det ble en fartsfylt og morsom åpning på kampen med gode sjanser til begge lag.

– Vi har jo egentlig hatt inngang til alle matcha at vi trur vi kan vinne, og det har vi jo egentlig hatt rett i, på en måte. Vi har jo spilt alle kampene fram til nå som at det er det siste vi gjør i livet, og det tar jo på kreftene, sier Stubdal.

Og man så etter hvert tegn på at kreftene tok slutt utover i første periode. Det var kun takket være en veldig god Lars Haugen bakerst som sørget for at MS gikk til første pause med kun 0-2 i sekken.

To baklengs i overtall

I andre periode fortsette kjøret, og Stjernen gikk opp til 3-0 i overtall. Mathias Trygg tente et lite håp med sin 1-3-redusering, fem og et halvt minutt ut i midtperioden, men en ny overtallscoring fra Stjernen og Austin Cangelosi sendte gjestene foran med tre igjen. Dette var for øvrig Cangelosi sitt tredje mål i kampen.

Med litt over 12 minutter spilt av andre periode fikk både MS og Stjernen én mann hver utvist. I spill fire mot fire pådro Stjernen seg nok en utvisning, og MS fikk muligheten til å melde seg på igjen, i spill fire mot tre.

Men i det Stjernen og MS fikk utpå hver sin mann skjøt Stjernen pucken oppover langs vantet der spillerne kom ut fra utvisningsboksen. Pucken kom akkurat for tidlig til at Robin Olsen-Syversen kunne snappe pucken, men ble perfekt for Ole Einar Engeland Andersen, som kom ut litt lengere opp på banen.

Den nylig landslagsuttatte backen til Stjernen fikk dermed muligheten alene med Lars Haugen, og med en spiller mindre på banen sendte han Stjernen opp til 5-1.

Fire og et halvt minutt ut i tredje periode la Stjernen på til 6-1, også det kom med en spiller mindre på banen, og alt håp var definitivt slukket for MS. Tobias Degvold reduserte en gang til for MS, før Filip Gunnarsson fastsatte sluttresultatet til 2-7.

– Det er jo naturlig at det kommer. Jeg har jo venta på det, men håpa at det ikke kom. Men det vil nok komme framover innimellom at vi får mye baklengs, sier Stubdal til Dagsavisen.

– Det kommer til å skje igjen

Før «Stubben» kom inn var resultater som dette mer regelen enn unntaket. Etter trenerbyttet i slutten av oktober har MS spilt jevnt i alle kampene, og begynt å ta fler poeng. Nå håper Stubdal at disse tapene har blitt unntakene, i stedet for regelen.

– Ja, vi får håpe at det blir sånn. Innsatsen de siste kampene har vært som at det var NM-finale hver gang, og du klarer ikke å opprettholde det to-tre ganger i uka. Så det er naturlig at det kommer, men det er jo irriterende likevel, innrømmer han.

– To baklengs når dere er i overtall, mye plass og gode arbeidsforhold for Stjernen ved flere anledninger. Dette var litt tilbake til der MS var før du kom?

– Det blir litt hockeyskole. Vi gjør noen ordentlige juniorfeil, men sånn er det når det går fort, og vi er det dårligere laget, så blir det sånn noen ganger. Men vi får håpe det er unntaket, som du sier. Men det kommer nok igjen, det er helt sikkert, sier han, og fortsetter:

– De står aleine, vi snur ikke på huet. Mister pucken på feil steder og backchecker ikke hardt nok. Mot et godt Stjernen-lag så blir man straffa. Vi savner litt ferdigheter i laget også.

Kan komme forsterkninger

Stubdal sier at klubben er på leit etter forsterkninger, og regner med at det vil komme noen inn i løpet av den neste måneden.

– Vi får se hva julenissen har i sekken, smiler han.

– Som trener vil du alltid ha noen flere spillere. Per nå har vi 12 forwards å velge i, det er for lite. Så vi ønsker jo flere, men det koster penger, og vi er ikke den rikeste klubben i Norge, legger han til.

Men at det kommer noen voldsomt store navn tror ikke «Stubben» at MS-fansen skal belage seg på.

– Vi ser jo at de andre laga ruster opp, så da kan det jo hende at det detter av noe i andre enden da, forteller han.

– Hvis du kunne valgt helt fritt; hva slags type spiller ønsker du deg?

– En toveis-center, som er rightfatta, skyter hardt, scorer masse mål, og er billig. Dem er det sikkert mange av. Det er bare å plukke. Dem står i kø dem, ler Stubdal ironisk.

Han vet det blir en vanskelig oppgave å finne drømmespilleren, men hvis han kan velge én kvalitet er han klar på hva han trenger.

– En forward som scorer noen mål. Det blir vanskelig å vinne kamper når vi bare scorer ett mål, slik vi gjorde mot Storhamar og Frisk.

– Men dere slipper jo ikke ganske lite både mot Frisk og Storhamar da, det er jo bra?

– Ja, og det er det vi har satt oss som mål etter at vi kom inn – at vi bare skal slippe inn to, og det har vi gjort i noen kamper, og da har det også blitt noen poeng, forklarer han, og skyter inn:

– Hvis vi slipper inn to har vi en sjans. Vi scorer ikke mer enn to, eller tre, så vi trenger det.

Tord Thoresen tilbake – Loob Trygg og Jonassen forsvinner

En annen gledelig nyhet er at Tord Thoresen, som har vært ute siden midten av oktober, var tilbake i dagens kamp. Han fikk noen få innhopp.

Ettersom Anders Jonassen (og Lucas Loob Trygg) skal spille junior-VM, forsvinner de fra neste uke. Derfor var det viktig å få i gang Thoresen i kveldens kamp mot Stjernen.

– Det er helt riktig. En uke med trening tror jeg gjør godt også. Det var litt derfor vi spilte han i dag også, selv om han kanskje ikke var helt klar. Men han trenger litt tid.

Lørdag skal Manglerud Star etter planen møte Vålerenga på Jordal amfi, men VIFs kamp mot Stavanger torsdag kveld ble utsatt på grunn av sykdom i VIF-troppen. Om kampen mot MS blir spilt eller ikke, er foreløpig ikke avklart.

– Vi får håpe dem stiller. Vi får beskjed i kveld, eller i løpet av formiddagen i morgen. Dem tar seg tid der nede, smiler «Stubben».

Mer fra Dagsavisen