Shampo: - Tidenes verste av Vålerenga

(Vålerenga - Kongsvinger 0-2). VIF skulle feire avskjeden til Norges mest fokuserte reservekeeper, Glenn Jensen. I stedet ble det null scoringer og et pinlig tap. - En skandale, sa VIF-trener Espen Knutsen etter kampen.

JORDAL AMFI: Vålerenga var kanskje advart, men det så ikke slik ut. For Kongsvinger slo Storhamar sist lørdag og fortsatte bare oppturen på Jordal torsdag kveld.

Mens puckene hamret mot Kongsvingers keeper Morgan Jonsson, som reddet alt som kom, spredte fortvilelsen seg hos Vålerenga. Avslutningene ble for tafatte, spille utpå banen likeså. 2500 tilskuere ventet og ventet på scoringene. De kom aldri.

- Her kommer det masse mennesker, og så stiller vi ikke opp i det hele tatt. Kanskje det verste tapet i Vålerengas historie, var den nådeløse dommen fra Espen Knutsen.

Reservekeeper Glenn Jensen, som spilte sin siste kamp etter ti år i VIF-trøya, var nesten like skuffet. - Jeg slipper inn to dustemål, og det var det, sa han til TV2.

Sebastian Owuya gjorde 1-0 for gjestene 15.06 ut i 1. periode, mens Victor Zetterberg la på til 2-0 3.27 minutter ut i 3. periode.

Vålerenga vant skuddstatistikken i de tre periodene 10-4, 9-5 og 15-3 (!) uten at det hjalp noen ting. Dermed ble Morgan Jonsson stående som kampens store profil med 34 av 34 mulige redninger.

- Fantastisk opplevelse, nå har vi slått Storhamar og Vålerenga i to kamper på rad, jublet keeperen.

Kongsvinger karakteriserte seieren som den største i klubbens historie.

Eliteserien ishockey menn torsdag, 18. runde:

Vålerenga – Kongsvinger 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Jordal amfi: 2491 tilskuere

1. periode: 0-1 (15.06) Sebastian Owuya (Simen Nielsen, Victor Zetterberg).

3. periode: 0-2 (43.07) Zetterberg (Nielsen).

Dommer: Tommy Søstumoen, Storhamar, Mats Fransen, Comet. Utvisninger: Vålerenga 1 x 2 min. Kongsvinger 3 x 2 min.

Storhamar – Manglerud Star 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Hamar OL-amfi: 3757 tilskuere

2. periode: 1-0 (29.45) Hampus Gustafsson (Magnus Lindahl, Mikael Zettergren), 2-0 (31.40) Joakim Jensen (Zettergren, Eirik Skadsdammen).

3. periode: 3-0 (47.03) Gustafsson (Lars Løkken Østli, Skadsdammen).

Dommer: Lars-Arve Kronborg, Lillehammer, Ole Stian Hansen, Lillehammer. Utvisninger: Storhamar 4 x 2 min. Manglerud Star 4 x 2 min.

Stjernen – Frisk Asker 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

Stjernehallen: 1308 tilskuere.

1. periode: 0-1 (17.29) Ryan Hegarty (Thomas V. Olsen, Mathias Baar).

2. periode: 0-2 (21.30) Baar (Marshall Everson), 0-3 (26.56) Everson (Patrick Ulriksen).

3. periode: 1-3 (48.26) Curtis Gedig (Peter Wennerström, Niklas Bröms), 1-4 (58.20) Espen F. Salo (Petter Kristiansen).

Dommer: Robert Hallin, Jordal, Christian Persson, Ski. Utvisninger: Stjernen 7 x 2 min. Frisk Asker 6 x 2 min.

Sparta Sarp. – Lillehammer 7-5 (2-1, 3-3, 2-1)

Sparta amfi: 1892 tilskuere

1. periode: 1-0 (9.06) Fredrik L. Jacobsen, 2-0 (15.21) Jeff Jubinville (Dion Knelsen), 2-1 (17.44) Tomas Trondsen (Simen Thoresen).

2. periode: 3-1 (24.46) Eirik Børresen (Henrik Malmström), 3-2 (26.34) Endre Medby (Eric Meland, Nicolas Ritz), 3-3 (29.33) Håvard Steen (Joakim A. Eidsæther), 3-4 (32.15) Kristoffer Jonsson (Dag Morten Wehn, Meland), 4-4 (35.12) Jacobsen, 5-4 (37.49) Jacobsen (Marius Hagberg).

3. periode: 6-4 (48.20) Christopher Henriksen (Jacobsen, Knelsen), 6-5 (48.43) Ritz (Thoresen), 7-5 (57.37) Knelsen (Jubinville, Jacobsen).

Utvisninger: Sparta 3 x 2 min. 1 x 5 min. Lillehammer 7 2 min. 1 x 5 min.