Nyheter

To pågrepet etter funn av sverd i bil i Oslo

To personer er pågrepet etter at politiet fant et sverd i en bil på Økern i Oslo. En person har status som fornærmet i saken.

Politiet rykket søndag ettermiddag ut med flere patruljer til Rodeløkka i Oslo etter at en person meldte ifra om mulig bruk av kniv. Det var den fornærmede selv som meldte ifra.

Personen var ikke kommet alvorlig til skade. Ifølge operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen skal vedkommende ha fått skader i en hånd, skriver VG.

En hvit bil som passet til vitners beskrivelse, ble senere observert ved Økern, men en person forsøkte å løpe fra politiet da de kom.

– Vedkommende ble innhentet av patruljen og pågrepet like ved. Den andre i bilen ble pågrepet ved bilen. Politiet har tatt beslag i et sverd som ble funnet i bilen, skriver Oslo-politiet om hendelsen.

De involverte er tre menn, hvorav fornærmede er i 40-årene og de to som er pågrepet, er i slutten av tenårene. Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Svein Arild Jørundsland, kan angrepet ha vært en form for ransforsøk, melder NRK.

Mer fra Dagsavisen