Nyheter

Hat-trick og redning på strek sørget for tre KFUM-poeng

(KFUM - Sogndal 4-1). David Tavakoli var dagens mann på KFUM Arena.

Bilde 1 av 4

KFUM Arena (Dagsavisen): KFUM tok kommandoen fra start på eget kunstgress i mandagens 1. divisjonsoppgjør mot Sogndal. Vertskapet tok fullstendig luven av Eirik Bakkes mannskap i førsteomgang, og etter hvilen doblet de ledelsen før Sogndal til slutt fikk et lekkert trøstemål. Dagens mann ble David Tavakoli, som scoret KFUMs tre første, samt reddet en ball på streken i 2. omgang, på stillinga 2-0.

– Jeg har følt de siste kampene at jeg egentlig bare trenger én sjanse for å komme i gang, og så har det vært litt tungt med sjanser de siste kampene. Jeg har liksom ikke fått noe å jobbe med. Jeg følte egentlig i dag at jeg kom til å score, og når jeg fikk de sjansene så var det greit. Så jeg er fornøyd med det, smilte Tavakoli da Dagsavisen møtte han etter kampslutt.

Trener Jørgen Isnes var i godt humør etter fire fulltreffere, og tre poeng mot Sogndal, og kjørte like godt en Nils Arne Eggen-parodi til terningkast fire da vi møtte han i klubbhuset.

– Æ ska vis dokke korsen man laga mål, sa han og lo godt.

Han var samtidig enig i at Tavakoli kanskje ikke har hatt nok å jobbe med som spiss i innledningen av sesongen, men er klar på at den saken også har to sider.

– David har ikke vært i sin livs form med å komme til sjanser heller. Så det er ikke bare det at vi ikke ser han. Det er toveis det der. Men du ser jo hva slags type avslutter det er. Når han først får muligheten så er han jo klinisk. Nå har han jo fem scoringer så da er han vel nesten toppscorer i ligaen da, sier Isnes med et smil.

Og det stemmer faktisk. David Tavakoli troner i øyeblikket alene på toppscorerlista i 1. divisjon med sine fem scoringer.

Saken fortsetter under bildet

Jørgen Isnes kunne juble for tre poeng sammen med spillerne etter kampslutt.

Jørgen Isnes jubler sammen med resten av KFUM-gjengen etter tre meget sterke poeng hjemme mot Sogndal. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Dominerte fra start

KFUM så bra ut, og presset Sogndal tøft i åpningen, og etter en snau halvtime satt 1-0. Et flott innlegg av Håkon Helland Hoseth ble flikket med utsiden av foten til David Tavakoli, og i mål.

Saken fortsetter under bildet

Kåffa-gutta jubler for 1-0-scoring etter 25 minutter.

KFUM-gutta jubler etter 1-0-scoringen. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Like før pause var spissen på farten igjen. Juba Moula fikk pirket ballen igjennom til Tavakoli, som på halvspretten satt ballen hardt og kontant med innsiden av høyrefoten bort i høyre hjørne.

– Jeg blir overraska over at vi får så mye ball og etter hvert også rom i førsteomgangen. Vi produserer jo ikke vanvittig med målsjanser, men vi trykker dem jo ordentlig tilbake. De kommer seg jo ikke ut av egen banehalvdel. I andreomgang slår de lengre og presser høyere og da blir det mange 50/50-baller som skal fanges opp, og på den banen her blir det en duellmatch. Sånn som det ble mot Raufoss, sier trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampen.

Etter hvilen var det et langt kvikkere bortelag som møtte opp, også Tavakoli ble overraska over hvor defensive Sogndal var i den første omgangen.

– Ja, faktisk. De er så vidt over midten, og de siste fem minuttene av førsteomgang når vi leder 2-0 så spiller vi fra midtstopper til midtstopper uten noe press i det hele tatt. De virka uinteresserte egentlig, sier spissen og fortsetter:

– Så kommer de ut i andre omgang, og jeg føler at vi gir dem litt gratis. Vi gir bort ballen og de får litt trykk på oss de første 10-15 minuttene. Men når vi klarer å holde unna og får 3-0 så er det litt dødt.

Matchvinner i begge ender

Men før Tavakoli skulle innta rollen som målscorer for tredje gang, vartet han opp med en helt avgjørende inngripen i egen boks – på stillingen 2-0.

Bortelaget hadde hjørnespark, og i tumultene som fulgte kom Sogndal til slutt til en avslutning. Den storvokste spissen fikk imidlertid kastet seg ned og blokkert forsøket, med sine edlere deler, før ballen ble klarert.

– De får en stor sjanse på strek der som vi redder på strek også, det er jo ganske avgjørende, sier spissen tilsynelatende beskjedent da han oppsummerer kampen.

– Hvor langt unna var det at den gikk inn?

– Jeg tror ikke det er mer enn fem centimeter kanskje, det er ikke mer enn det. Jeg så på ballen mens den var under balla mi, og så at den var akkurat på strek, ler han.

– Litt heldige

Trener Isnes var klar på at kampen mot Sogndal fort kunne blitt mer spennende enn den ble.

– De presser oss jo høyere (i andreomgang), og da blir det vanskeligere for oss å få til eget spill. Og da blir det en veldig tut og kjør-match utover i den andreomgangen. Så er vi jo heldige med at Sogndal ikke scorer to og kanskje tre også. Men i førsteomgang var vi soleklart best.

Tavakoli fullførte hat tricket sitt i det 64. minutt, etter at Håkon Stavrum fyrte av – og traff en Sogndal-spiller. Ballen landet perfekt i føttene til KFUMs nummer 11, som kunne ta seg god tid – og prikke ballen ned i lengste hjørnet, nok en gang med innsiden av høyrebeinet.

Tre mål - en favoritt

Etter kampen var han naturligvis meget godt fornøyd med alle tre målene, men ett trumfet de andre.

– Jeg syns spesielt den andre er ganske fin. Der kommer jeg i stor fart, det kommer en stopper og keeper er på halvdistanse, så det er godt gjort å få satt den ned, for ballen spretter litt og sånn, så jeg er fornøyd med den, forklarer han, før han drar oss igjennom de to siste målene sine også:

– Og så er det grei ro på den siste når ballen spretter i beina mine der. Så jeg er fornøyd med alle tre måla mine. Det første er jo etter et innlegg, og det er noe vi har jobba med i det siste, så det er godt å se at det også funker.

– Var laget like bra som deg i dag, eller var du bedre enn laget?

– Nei, i dag syns jeg vi gjorde det bra, sier Tavakoli, og lar svaret henge litt, før han legger til:

– Men jeg følte jeg var jævlig god i dag, det skal jeg være ærlig å si, ler han.

Med god grunn. Tre mål og en matchvinnende redning på strek. Det er ikke hver dag.

Saken fortsetter under bildet

David Tavakoli var godt fornøyd etter tre mål, og en redning på strek.

David Tavakoli var strålende fornøyd da vi møtte han - tre mål og en redning på strek rikere enn før kampstart. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Sortevik ut

Seiren over Sogndal blir ikke noe mindre imponerende når nesten en full ellever av spillere som kunne godt rett inn i startoppstillinga opererte som ballgutter. I tillegg måtte Stian Sortevik av med en vridning i ankelen, men Isnes vil ikke bruke energi på å snakke om spillere som er skada.

– Jeg kan ikke bruke noe energi på det. Jeg må bruke energi på de som kan spille, og det kommer jeg til å gjøre uansett hva dere spør om, sier han, og minner om at han hele tiden har sagt at de har en stor og god tropp.

Det fikk de vist da kveldens fjerde mål ble scoret. Mannen som tok over kapteinsbindet da Stian Sortevik måtte ut, Håkon Stavrum, serverte innbytter Basit Agouda – som enkelt trillet inn 4-0, seks minutter før slutt.

– Han (Stavrum) kan være en framtid kaptein på dette laget, sier Isnes.

Tre minutter senere kom imidlertid det ene skåret i gleden. Daniel Fritz Eid banket inn et lekkert langskudd, og nullen sprakk.

– Dette var først og fremst en veldig fin kamp i forhold til å score mål – litt surt å slippe inn på slutten for vi hadde ønska å holde nullen, avslutter Isnes.

KAMPFAKTA

KFUM Oslo – Sogndal 4-1 (2-0)

KFUM Arena: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 David Tavakoli (27), 2-0 Tavakoli (45), 3-0 Tavakoli (64), 4-0 Abdul-Basit Agouda (84), 4-1 Daniel Eid (87).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Fisnik Kastrati, KFUM Oslo, Tomas Kristoffersen, Igoh Ogbu, Sogndal.

Lagene:

KFUM Oslo (4-2-3-1): Simon Thomas – Christopher Lindquist, Jørgen Hammer (Emmanuel Troudart fra 70.), Mansour Gueye, Håkon Hoseth (Remi-André Svindland fra 54.) – Olav Øby, Moa Mahnin – Juba Moula (Alagie Sanyang fra 70.), Stian Sortevik (Håkon Stavrum fra 23.), Fisnik Kastrati – David Tavakoli (Abdul-Basit Agouda fra 70.).

Sogndal (5-4-1): Renze Fij – Axel Kryger (Endre Kupen fra 46.), Per-Magnus Steiring (Daniel Eid fra 46.), Igoh Ogbu, Martin Ove Roseth, Eivind Helgesen (Tomas Olai Totland fra 46.) – Andreas Hoven (Anders Nord fra 67.), Tomas Kristoffersen, Mathias Blårud (Sivert Mannsverk fra 46.), Sixten Jensen – Kristoffer Hoven.

Mer fra Dagsavisen