Nyheter

Hevder byrådet utvides og MDG gis mer makt

TV2 melder at Raymond Johansen onsdag morgen vil presentere et utvidet byråd med én ekstra MDG-representant.

Klokken 10.00 onsdag formiddag presenterer Raymond Johansen hvem som skal sitte i det nye byrådet, og ifølge TV2 vil det byrådet bli utvidet fra åtte til ni representanter for å gi Miljøpartiet De Grønne en ekstra representant i byrådet.

I den foregående perioden har Lan Marie Berg og Hanna Marcussen vært henholdsvis byråd for miljø og samferdsel og byutvikling, men ifølge TV2s kilder får de nå følge av Einar Wilhelmsen som ny byråd. Han har vært leder av Oslo MDG siden mars i fjor.

Ut over det skriver TV2 videre at Arbeiderpartiet vil beholde sine fire byråder, mens SVs Inga Marte Thorkildsen vil fortsette som SVs eneste byråd. Fra før er det kjent at Marianne Borgen fortsetter som ordfører.

LES OGSÅ: Dere kompenserer vel ikke for ett eller annet, vel?