Nyheter

Rødgrønn enighet i Oslo – byrådserklæring klar til uka

MDG, Ap og SV i Oslo legger fram sin politiske plattform til uka – etter rundt én måned med byrådsforhandlinger, melder Aftenposten.

Ifølge Aftenposten har Høyre har strukket seg langt for Miljøpartiet De Grønne i forsøk på å få dannet et alternativt byråd i Oslo, men har ikke fått gehør, ifølge avisas kilder i Venstre og Høyre.

20. september begynte MDG, SV og Ap byrådsforhandlingene. Torsdag var siste planlagte dag for møter i forhandlingsutvalgene før resultatet skal godkjennes av partienes fylkesledelser i Oslo. Ifølge Aftenposten vil avtalen bli presentert i løpet av kommende uke, ettersom MDG har takket nei til både Venstres og Høyres samarbeidsinvitasjoner.

Søndag sier byrådslederkandidat og gruppeleder i Oslo, Eirik Lae Solberg (H), til avisa at partiet har tilbudt MDG å støtte et sentrumsbyråd uten Høyre.

Et slikt byråd med kun 15 representanter ville likevel ha vært avhengig av Høyres støtte for å få flertall for budsjettet, og forutsetningen var derfor Høyre-gjennomslag i flere saker, blant annet at private aktører ikke skal stenges ute fra omsorg- og barnehagedrift.

Les også: – De salderer budsjetter med å skrive ut pasienter jeg mener ikke er friske nok

Oslo  20170426.
Eirik Lae Solberg (H)  er tilstede når Byrådet i Oslo presenterer oppkjøp av Hafslund.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyeste fra Dagsavisen.no: