Nyheter

Dette skjedde natt til søndag 5. mai

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 5. mai.

Væpnede ransforsøk

Politiet jakter to maskerte menn som skal ha forsøkt å rane til seg to biler med et våpen på Storo i Oslo. Ransforsøkene skjedde utenfor Circle K og Storo Storsenter. Vitner så at håndvåpen ble vist.

Store politipatruljer har vært ute i området, men ingen har blitt pågrepet. Politiet tror gjerningsmennene står bak begge ransforsøkene.

Flere masseslagsmål

Rundt ti personer ble anholdt etter et masseslagsmål i Bærum natt til søndag. Politiet tror at opp til 20 personer var involvert.

Hendelsen fant sted få timer etter et lignende slagsmål på Nationaltheatret i Oslo natt til søndag. Fem ble anholdt av politiet. Masseslagsmålene har ikke noen tilknytning til hverandre.

Oslopolitiet rykket ut til det tredje masseslagsmålet i Oslo-området i løpet av natt til søndag, denne gangen til slagsmål mellom mange russ på Alnabru.

Politiet meldte om hendelsen ved McDonalds på Alnabru klokken 5.21 mandag morgen.

– En person som blør fra munnen, ivaretas av helse, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

Totalt var rundt 40 russ på stedet. Politiet har kontroll på to russebusser.

Hendelsen runder av en natt med flere masseslagsmål i Oslo. På Nationaltheatret og Bærum var henholdsvis 20 og 10 til 12 personer involvert i slagsmål natt til søndag.

– At natten har vært travel, kan trygt slås fast, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Nord-Korea bekrefter

Kim Jong-un var til stede da Nord-Korea utførte flere missiloppskytinger lørdag og er «godt fornøyd» med testene, ifølge landets nyhetsbyrå KCNA.

Ifølge KCNA utførte de testene for å undersøke landets evne «til å kunne forsvare den politiske suvereniteten og landets økonomiske selvstendighet».

Brann i Rogaland

Brannen som brøt ut på et omsorgssenter i Randaberg i Rogaland, er slukket. Avdelingen for eldre og pleietrengende er evakuert.

Politiet evakuerte pasientene som er eldre og pleietrengende. Evakueringen fortsatte selv etter at brannen er slukket, skrev Sørvest politidistrikt på Twitter.

Bønn til Corbyn

Britenes statsminister Theresa May ber Labour-leder Jeremy Corbyn lytte til velgerne og sette ulikhetene til side for å få til en brexitavtale.

May skriver i et innlegg i The Mail søndag at De konservatives dårlige resultat i lokalvalget er et symbol på «hva som skjer – eller ikke skjer – i Westminster». (NTB)

(©NTB)