Nyheter

Ber byrådet rydde opp

Frps helsepolitiske talsperson i bystyret, Aina Stenersen er rystet over husleieøkningen til funksjonshemmede Kristoffer Væhle Rodriquez.

Nå ber hun byrådet om å rydde opp.

Tidligere i uka kunne Dagsavisen fortelle historien om funksjonshemmede Kristoffer, som nå må betale gjengs leie på sin toroms omsorgsbolig, og fikk skrudd opp husleia fra 5.500 kroner til 11.900.

Les saken: Kristoffer ble offer for «gjengs leie»

– Her må byråden raskt på banen og rydde opp, sier hun til Dagsavisen.

Aina Stenersen har stilt flere konkrete spørsmål til byråd for helse, eldre og sosiale tjenester Tone Tellevik Dahl (Ap):

*Vi i bystyret vedtok før jul at gjengs- leie, husleienivå, og bostøtten skal evalueres. Når skal byrådet følge opp dette, og når skal det fremlegges en sak for komiteen?

*Hvorfor har kommunen fjernet bostøtten til Kristoffer kun på bakgrunn av tre måneders jobb på en oppsetning på Nationaltheatret, som ga liten lønn?

*Mener byråden at det er verdig at denne utsatte gruppen med nedsatt funksjonsevne, som er avhengig av tilrettelagt bolig, nå blir avhengig av økonomisk sosialhjelp?

*Hvilke tiltak vil byråden innføre for raskt å bedre den vanskelige økonomiske situasjonen for de aktuelle berørte av økt gjengs- leie/ markedspris?

Les også: SVs Karin Andersen vil endre husleieloven

Nyeste fra Dagsavisen.no: