Nyheter

Nattbad forbudt

Selv om brygga på Sørenga eies av kommunen, må Oslos badeglade innbyggere vike for støyleie beboere etter klokken 22.00.

Vennegjengen Stian Killi (21), Petter Ulsletten (22) og Niklas Helland (21) nyter dagens siste minutter på Sørenga Sjøbad.

– Hva er klokka nå da? spør Petter Ulsletten (21) mens saltvann sildrer ned fra den knallrøde badebuksa til den klissvåte trebrygga.

Faktisk bader de tre kameratene allerede på overtid. For mens solen bare så vidt har gått ned og restaurantene langs kaia fremdeles yrer av liv har vekterne rukket å klipse kjettingen over inngangen til sjøbadet ytterst på brygga.

Fikk du med deg denne?: Radioaktivt spillvann slippes ut i elv i Oslo

Siste plask

Der ute ble de siste badebuksekroppene bedt om å forlate området idet klokken slo ti. Og vekterne, som ikke vil snakke med Dagsavisen, jobber seg stadig nærmere Ulsletten og kompisene. Kvart over ti konstaterer Stian Killi det åpenbare:

– La oss komme i gang så vi rekker å stupe uti et par ganger til!

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ute av kontroll

Bymiljøetaten svarer ikke på direkte spørsmål, men i en e-post skriver de følgende: «Ved flere anledninger har situasjonen på Sørenga vært ute av kontroll når det gjelder folkemengde og støynivå, med lange taxikøer og fest- og badeglade folk der midt på natten. I henhold til støyforskriften skal det være ro til klokken 23, og fordi det tar lang tid å få alle opp av vannet og bort fra området har vi sett oss nødt til å stenge sjøbadet klokken 22», skriver de.

Killi, Ulsletten og Helland kunne godt tenkt seg å ha badet en stund til. Likevel forstår de avgjørelsen godt.

– Jeg hadde nok tenkt på det selv, dersom det var jeg som bodde her ute. Det er jo en del bråk her, konstaterer Helland.

– Og så finnes det jo andre plasser i byen man kan bade som ligger litt lenger unna bebyggelse, som på Bygdøy for eksempel, avslutter Ulsletten.

Les også: Vippa: Oslos nye badested?