Nyheter

Nå vil regjeringen gi nye penger til Oslo sør. Men de vil ikke si hvor mye.

Jan Tore Sanner og Anniken Hauglie besøkte i dag Holmlia for å gi beboerne en bekreftelse de har ventet på: Områdeløftet blir forlenget.

– Jeg er veldig entusiastisk for områdeløft, for jeg ser at det virker, sa kommunalminister Jan Tore Sanner på Holmlia bibliotek i dag.

Han var der sammen med statsrådkollega Anniken Hauglie i arbeidsdepartementet, samt Mazyar Keshvari fra Frp og Mudassar Kapur fra Høyre. Budskapet deres var både enkelt og populært: Områdeløftet i Oslo sør, som er i ferd med å være fullført, blir forlenget.

– I dag sender jeg et brev til Raymond Johansen og inviterer til et møte, sier Sanner.

Oslos byrådsleder kan dermed forvente en invitasjon, men pengene er ikke lagt på bordet.

– Jeg sier ikke i dag at vi gir X millioner til X prosjekter. Vi starter et arbeid, sier Sanner.

Han legger til at han føler seg trygg på at Oslo kommune vil være med på et spleiselag.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Positiv dag for oss

Elisabeth Grøtteland i Folkeaksjonen for områdeløft var tilstede på Holmlia bibliotek i dag, sammen med en god gjeng fra aksjonen. Hun sier seg avventende positiv til løftet fra Sanner.

– Det er en positiv dag for oss. Nå er det viktig at områdeløft-metodikken tas i bruk, at vi får et eget kontor, så ikke bare politikerne skal styre med dette, sier hun til Dagsavisen.

Samtidig tør hun ikke helt slippe jubelen løs før hun vet hvor mye penger Sanner vil bruke på bydelen.

– Selvfølgelig roper ikke vi hurra før pengene er på bordet. Vi trenger like mye som Groruddalssatsingen, sier hun.

– Hvorfor vil du ikke si hvor mye penger dere vil bruke, Sanner?

– Penger er å starte i feil ende. Vi må først diskutere hva det skal være, og så hvor mye penger vi skal bruke. Men vi har satt av penger til 2018, sier han.

– Så du har en sum, du bare vil ikke si den til meg?

– Flere departementer er inne, vi er ikke helt i mål ennå. Det er ikke kommet så langt. Men jeg ønsker konkrete resultater, så får vi se hvor mye penger som trengs, sier han.

Sanner mener både staten, bydelen og kommunen har ansvar her.

– Hva med et eget kontor, får dere til det?

– Hvordan dette skal organiseres er noe vi må diskutere med Oslo kommune.

Tre områder

Det er tre områder statsråd Sanner er særlig opptatt av. Forebyggende arbeid, tidlig innsats i skolen og samarbeid med sosiale entreprenører.

Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari, som også var med det storfine følget til Holmlia i dag, legger til behovet for å gjøre området fint.

– Fine fasader, at ting ikke er tagget ned og så videre, er viktig for hvordan man opplever et område. Det kan høres ut som en bagatell, men det er det ikke, sier han.

– Hvis du kommer deg litt ut av Oslos grenser, så er det Groruddalen folk kjenner til, folk mangler kjennskap til Oslo sør og utfordringene der, sier Høyre-stortingsrepresentant Mudassar Kapur, som også har bodd store deler av livet i bydelen.

– Dette er nesten en bløtkakedag for meg, sier han.

Kommentar: La oss snakke om Holmlia og innvandring! (Guro Gravem Johansen)

Mer fra Dagsavisen