Nyheter

Vennskapelig tone før lokaloppgjøret

Rolf Teigen mener det finnes flere likheter mellom hans Grorud og kveldens motstander Kjelsås.

Bilde 1 av 2

Kjelsås-trener Eivind Kampen og Grorud-trener Rolf Teigen skryter av hverandre før lørdagens kamp på Grefsen stadion.

– Jeg trodde de (Grorud) skulle rykke opp før sesongen og jeg tror fremdeles de har muligheten til det, men det begynner jo å bli vanskeligere, sier Eivind Kampen som sitter med Groruds forrige kamp mot KFUM på skjermen når Dagsavisen ringer.
– Noe nytt å melde om Grorud?
– Intet nytt under solen, kan Kampen fortelle.
For han vet hva som venter når Grorud tar turen til Oslos tak i kveld.
– De er kontringssterke og mange gode spillere. Det gjelder å være konsentrert og tålmodig gjennom hele kampen, forklarer han.
På spørsmål om han vil trekke fram én spesifikk spiller hos Grorud tenker han seg litt om før han svarer.
– Faysal Ahmad. Han er flink til å skape ubalanse og vanskelig å ha kontroll på. Han må vi holde et ekstra øye til.

Imponert

Kampen har også tidligere i sesongen skrytt av Grorud og mener det har vært imponerende av østkantklubben å holde seg blant topp tre uten å spille på sitt beste. Når Dagsavisen snakket med han i går poengterte han også at fraværet til kaptein Morten-André Slorby kan ha vært skjebnesvangert.
– Han er ekstremt viktig for dem, og når han har vært ute så har ikke resultatene vært så gode heller.
– Det er klart han er viktig. Han er vår kaptein og en fenomenal gutt som er veldig samlende for laget, sier Teigen som setter stor pris på at Kampen har tro på laget hans.
– Jeg setter pris på komplimentene som de retter mot oss, men det skal ikke mer enn et par tap til før vi plutselig er på nedre halvdel, advarer han.

– Våre klubber er ganske like

Teigen benyttet også anledningen til å skryte litt av sin motstander.
– Vi er begge lag som ikke har de samme ressursene som de vi konkurrer mot har. Kampen og hans team har bygd opp en god spillergruppe som jobber fra 0. til 90. minutt hver kamp og har vært flinke til å erstatte spillere som har forsvunnet ut. Jeg liker måten de jobber på, for den er ganske lik vår, sier han og forklarer at de to klubbene heller ikke spiller så ulik fotball, men påpeker en viktig forskjell.
– Vi er mer fleksible og har flere måter å tilpasse oss motstanderen og gjøre justeringer underveis i kampene. Ikke noe vondt om Kjelsås, men de er litt mer låst og mer gjenkjennelig fra gang til gang, forklarer han.
Når kampen sparkes i gang vil nok imidlertid den gode tonen legges vekk, for det har vært noen intense oppgjør mellom lagene de siste årene. Kampen spår det samme denne gang.
– Det blir det helt sikkert nå også. Disse Oslo-oppgjørene har blitt veldig morsomme. Det er noe man gleder seg skikkelig til.

Mot normalt

Kampen mellom de to lagene tidligere i sesongen endte med 4-1 etter at Kjelsås ledet etter en time spilt.
– Det var en veldig atypisk kamp. Vi ledet og slapp plutselig inn fire mål på dødball, sier Kampen, som har et poeng.
For mens Grorud ikke er et spesielt sterkt lag på dødballer, så er Kjelsås nettopp det. Rolf Teigen korrigerer antall dødballmål til tre, men innrømmer likevel at det var litt spesielt.
– Ja, det er kanskje litt rart at vi scoret tre på dødball. Men den første timen var vi slappe og veldig dårlige. Den siste halvtimen våknet vi og hadde sprut og gnist. Det var det som gjorde det, forklarer han.
– Mer av den siste halvtimen nå da?
– Vi kan i hvert fall ikke spille som den første timen, ler Teigen.

Runde 16 spilles slik:

Lørdag:
Alta - KFUM (16.00)
Bærum - Nybergsund (16.00)

Søndag:
Skeid - Asker (13.00)
Ham-Kam - Finnsnes (15.30)
Raufoss - Brumunddal (16.00)

Tirsdag:
Follo - Vålerenga 2 (18.30)

Mer fra Dagsavisen