Nyheter

Parkeringsplass for politikere?

EN SLASK PÅ RÅDHUSET: Det skal vel ikke være SÅ lett å være byråd?

Hvis denne parlamentarismen vår skal være noe særlig vits, så må vi, som borgere av Oslo kommune, kunne være sikre på følgende: At opposisjonen gjør sitt beste for å gjøre byrådenes dager så fæle så mulig. Særlig i spørretimen på bystyremøtet. Likevel var det ikke mye fart i går kveld i Oslo rådhus.

Første spørsmål, for eksempel, fra opposisjonens leder: – Ser byråden behov for ekstraordinære tiltak? Jepp, her skulle det bli koseprat om ungdoms- og gjengkriminaliteten på Oslo sør.

Les også (og se kart): Her snikes det i bomringen i Oslo

I virkeligheten skulle ikke møtet handle om kriminalitet, da. Det var selvfølgelig eiendomsskatt som var tema. Alle Oslo-medier og fetteren deres har jo i det siste skrevet artikler om hvilke stakkars kulturelle/sportslige/viktige/ideelle/snille organisasjoner som har fått regning på eiendomsskatt i disse dager. Svaret fra Finansbyråd Robert Steen har stort sett vært det samme til alle: Søk om fritak. Så får vi se hvem som får og hvem som får slippe, en vakker dag, når søknadene er inne og fritakene må gis.

Vær for eller mot eiendomsskatt, men det er lett å reise motstand mot en ny skatt. Ingen liker jo skatt, tross alt. Og særlig er det få som liker skatt til for eksempel stakkars uskyldige ridesentre.

– Jeg besøkte på mandag Alna Ridesenter, fortalte Eirik Lae Solberg. – De har fått 85.000 i eiendomsskatt. Takstmannen hadde ikke konkludert med at dette var et ridesenter, men et garasjeanlegg. Det er ikke spesielt tillitssvekkende. Mener finansbyråden fortsatt at takseringsprosessen har vært god?

Men finansbyråd Steen lot seg, som vanlig, ikke vippe av noen parkeringspinne.

– Jeg tror ikke at det å bruke mere tid nødvendigvis gir andre resultater. Det kan godt hende at vurderingen til en takstmann som hadde brukt betraktelig lengre tid også hadde betraktet det som et parkeringsanlegg for hester, svarte han.

Les også: Kirkens bymisjon og Blåkors kan måtte punge ut med over en million i eiendomsskatt

Sånn kan det altså gå, når byen skal innføre eiendomsskatt i høy fart. Et ridesenter blir parkeringsanlegg. Og byrådet forsvarer det stolt.

På den annen side. Etter spørretimen skulle de diskutere situasjonen for de forskjellige ridesentrene rundt Oslo.

– Fram til nå har ikke Oslo kommune hatt sin egen hestepolitikk og sin egen ridepolitikk. Det får vi i dag, sa Rina Mariann Hansen, stolt som en hingst.

– Kostnadene til bortkjøring av hestemøkk er en av de utgiftene som er tyngst å bære. Men ved å grave i dette har jeg lært at kommunen har mange virkemidler, sa hun.

Mmmm. Fint bilde.

Mer fra Dagsavisen