Nyheter

Se, en skole på Voldsløkka!

Alt går veien for Voldsløkka. Nå får de ny skole også.

Arkitektene ser for seg at Voldsløkka ser slik ut om noen år.

Av Aslak Borgersrud og David Stenerud

Ikke nok med at løkka mellom Sagene og Tåsen har fått Norges beste skatehall, ny tribune på fotballbanen, og stor musikkfestival til sommeren. Nå skal jaggu Voldsløkka få ungdomsskole også. I hvert fall om Utdanningsetaten får det som de vil. I går la de fram Skolebehovsplan for Oslo, for fra 2018 til 2027.

Les også: Krangler om ny skatehall

– Storsasing

Ved skolestart 2016 var det omtrent 61.000 elever i grunnskolen i Oslo. De neste 10 årene er det estimert at 3.500 flere elever vil ha behov for skoleplass i grunnskolen. I en by i sterk vekst, er nye skoler sentrale i utviklingen av nye lokalmiljøer, mener Utdanningetaten, og fastslår at «skoleplanleggingen blir stadig grønnere og skolen en stadig viktigere arena for kultur og idrett».

Det er dette som nå kommer Voldsløkka til gode

– På Voldsløkka har Oslo kommune lagt til rette for den største satsningen mellom idrett og skole i nyere tid. Her er det rom for arealer fra andre idretter. Det er også muligheter for en kultursal i skoleanlegget. Dette styrker Voldsløkka som samlingspunkt i Nordre Aker og Sagene, og viser at skolen er en driver for byutviklingen, sier Dag Hovdhaugen. Han er assisterende direktør for Utdanningsetaten.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Fem skoler

Hovdhaugen beskriver planene om Voldsløkka skole som storstilte. Utdanningsetaten har i samarbeid med Undervisningsbygg og Bymiljøetaten planlagt en ungdomsskole med to flerbrukshaller og en matchbane. Tilleggselementer som ligger i tilknytning til skolen er Skatehallen som ble ferdig i 2016, og det er planlagt en landhockey og kunstisbane i tillegg. Det er også ønskelig å legge til rette for kampsport og dans i forbindelse med Heidenreich bygget.

Les også: Ny konsertarena i Oslo

I tillegg til Voldsløkka er det også planlagt skoler på Frysja, Hoff, Bjørvika og Mortensrud.

Grunnskoledelen av Skolebehovsplanen sendes ut 15. mars, og høringsfristen er 15. juni.

Les også: Marcus & Martinus med gigantkonsert i Oslo