Nyheter

Vil bygge blokk på Sotahjørnet

Obos vil bygge stort og høyt ved småhusbebyggelsen på Vålerenga. Men «Sotablokka» møter protester.

Bilde 1 av 4

Av Sissel Hoffengh og David Stenerud

«Småhus og stille gater mellom Galgeberg og Etterstad». Slik beskrives nabolaget i den klassiske sangen Vålerenga Kjerke. Men snart kan det bli høyblokk og mer trafikk på Vålerenga.

I starten av denne måneden kunngjorde Obos Forretningsbygg AS nemlig at de vil omregulere Etterstadgata 2–6 til «boliger, infrastruktur og tjenesteyting».

Ifølge kunngjøringen skal det bli plass til omtrent 75 leiligheter. Forslaget innebærer riving av noe eksisterende bebyggelse.

Fristen for naboene til å uttale seg er fredag i denne uka. Den fristen er det all grunn til å tro at nabolagets velforening vil benytte seg av.

Les også: Slik blir Bandidos-tomta i Lodalen

Protesterer

– Vi er positive til å utvikle tomten, men ikke til hva som helst, sier formann i Vålerenga Vel, Marius Hole.

– Det er snakk om en bitte liten tomt som fint kan brukes til å bygge noe kult nytt, et næringsbygg eller noe som bidrar til å styrke nærmiljøet. Isteden vil Obos fortette området med en 8-etasjers boligblokk som bare vil bidra til mer trafikk og støy. Det er gammeldags byutvikling og ville neppe skjedd på vestkanten, sier han.

Området består i dag stort sett av bygninger fra én til fire etasjer.

– Vålerenga er et flott område preget av gamle trehus og lave blokker i god harmoni og det vi trenger er en fin inngangsport til bydelen, ikke en blokk, sier Marius Hole.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Lettstelte boliger

Kjell Bjørke i Obos Forretningsbygg ønsker ikke å kommentere velforeningens kritikk direkte, men viser til at Obos etter fristens utløp vil samle sammen alle innspill og uttalelser før de går videre med planforslaget.

– Det er stort behov for lettstelte boliger med gode utearealer og heis samt noe intern kjellerparkering i dette området, sier Bjørke til Dagsavisen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: