Nyheter

Her senker banens lille gigant Brann

(Vålerenga - Brann 3-2). Ghayas Zahid leverte årets kamp. Simen Juklerød leverte årets scoring. Da var det ikke rart det ble gøyalt på Ullevaal stadion lørdag kveld.

Bilde 1 av 3

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Og regien var akkurat slik som skal kle en storkamp mellom Vålerenga og Brann. Tøft, jevnt, spennende og avgjørende scoring på overtid. Kveldens lirare, som svenskene sier, ble selvsagt matchvinner Ghayas Zahid. Foran investor Tor Olav Trøim på ærestribunen satte han punktum for enda en gledens VIF-kveld, med et lag som nå bare ser framover.

Marginer rett vei

- Ja, vi var dyktige og heldige. Denne kampen kunne vippet i Branns favør også, innrømmer Kjetil Rekdal. Han er ikke bortskjemt med å få scoringer sin vei på overtid. Attpåtil i begge omganger.

Branns trener Lars Arvid Nilsen er helt enig i at kampen var vidåpen helt til slutt. Men han berømmer også VIF.

- Vi gjør personlige feil som vi blir straffet for. Vålerenga er veldig gode til å utnytte de sjansene de får, sier Nilsen til Dagsavisen.

Festscoringer

Vålerengas scoringer var av det slaget som gleder alle, unntatt motstandernes supportere.

1-1 etter halvtimen: Den kledelig beskjedne, men akk så viktige Simon Larsen, så kontringsmuligheten, spilte raskt opp til en Moa Abdellaoue som var kommet ned, han avventet pasningen perfekt til Ghayas Zahid kom på løp og alene med Brann-keeper Piotr Leciejewski satte han ballen med venstrefoten tilsynelatende enkelt ned i keepers venstre hjørne. Hele kontringen var av det slaget der neste trekk ble akkurat det man forventet.

2-1 scoringen sekundene før pause ble altså sesongens vakreste så langt. Selv om den ble skapt av en klønete keeperopptreden. For Leciejewski klarerte ballen med et løkke-sleivspark, Moa fanget opp returen, men i stedet for å skyte mot en keeper i ubalanse la han inn i midten til en Simen Juklerød som dro seg til venstre, la an, siktet og skrudde ballen opp i venstre vinkel. Det er i grunnen det alle fotballspillere drømmer om å få til.

Feiret for lenge

Tilleggsminuttet som ble lagt til, kom på grunn av Branns treghet med å avslutte feiringen av sin 1-0 scoring ved Kristoffer Barmen etter 14 minutter.

Men før det tok det tid før VIF kom i gang. Etter 23 minutter kom Robert Lundström fram på høyrekanten for første gang og flere av innleggene hans skapte igjen farlige situasjoner. Samtid ble Ghayas Zahid varmere i trøya og Simen Juklerød hadde sine friske dueller med Daniel Braaten. Vålerenga var i ferd med å ta grepet før scoringene kom.

Da var det desto bitrere for VIF måten Branns utligning kom på tidlig i 2. omgang.

Kaos i feltet

55 minutter: Etter en corner ble det nedfallsfrukt i VIF-feltet, i den lave sola var mange blendet og det endte med at Sivert Heltne Nilsen fikk bredsidet inn 2-2. Men hvem regisserte angrepet? Ex-VIFer Daniel Braaten kom fram på venstre, men innlegget gikk over alle og var på vei mot innkast på motsatt side. Men der kom ex-VIFer Armin Nouri og nådde ballen i siste sekund, spilte den i Ghayas Zahid som ga corner. Og den scoret altså ex-VIFer Sivert Heltne Nilsen på.

Resten ble blå ballbesittelse mot svarte (for anledningen) overganger. Det skapte farligheter begge veier.

En herlig Simon Larsen-heading ble reddet på streken av Brann.

Vajebah Sakor brøytet seg vei inn i feltet, men kom i ubalanse akkurat da han skulle skyte.

Wæhler mot Karadas

Og på den andre siden fikk Fredrik Haugen en stor sjanse to minutter før slutt da han fikk ballen helt fri inne i feltet, men volleyskuddet gikk rett opp til Brann-supporterne bak mål.

Da var det bare å glede seg til tilleggsminuttene.

Men det tok tid. For tungvekterne Kjetil Wæhler og Azar Karadas (innbytter) stanget hverandre til blods og begge måtte polstres før innspurten. Duellen mellom to av norsk fotballs bautaer ble et bilde på oppgjøret: Tøft, men fairspilt.

Men spillet kom i gang igjen og da var det igjen tid for Simon Larsen. Han slo frisparket etter 92 minutter, kaos oppsto og ut av klynga kom den lille reven Ghayas Zahid, vendte bort Amin Nouri og styrte ballen inn i motsatt hjørne

Tribunens reaksjon er unødvendig å beskrive. Eneste minus derfra var at de skulle vært dobbelt så mange (snaut 10.000). Men Klanen fikk en utfordring fra Brannfansen, som de svarte friskt på. Det var ikke stille på Ullevaal denne kvelden. Det er slike supporter-dueller norsk fotball trenger.

Men, matchvinnerscoringen ville vi vite mer om.

- Jeg tror Amin Nouri sparket i bakken, jeg fikk lurt meg forbi og satte den rolig i hjørnet, sier Ghayas Zahid til Dagsavisen.

Han scoret begge målene med venstrefoten.

- Men jeg er best med høyre!, sier han. - Bra jeg har trent godt med venstre også.

Svakhetene

Kjetil Rekdal frydet seg over seieren, men var mer enn bevisst på svakhetene.

- Vi åpner altfor dårlig. Det første kvarteret er ikke bra og det samme skjedde i Sarpsborg. Men vi hever oss og viser at vi omsider har mange spillere som er veldig godt trent, sier han.

Men faktum står altså klart. Etter at det ble klart at Ronny Deila overtar som trener neste år, og framtidsplanene ble lansert, har laget ikke tapt.

Og hvor var Ronny Deila? Ikke på Ullevaal.  I Bergen selvfølgelig!

KAMPFAKTA

Vålerenga – Brann 3-2 (2-1)

Ullevaal stadion: 9866 tilskuere.

Mål: 0-1 Kristoffer Barmen (14), 1-1 Ghayas Zahid (31), 2-1 Simen Juklerød (45), 2-2 Sivert Heltne Nilsen (55), 3-2 Zahid (90).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm, Vålerenga, Deyver Vega, Amin Nouri, Brann.

Vålerenga (4-2-3-1): Marcus Sandberg – Robert Lundström, Simon Andreas Larsen, Kjetil Wæhler, Rasmus Lindkvist – Christian Grindheim, Sander Berge – Simen Juklerød (Daniel Fredheim Holm fra 59.), Vajebah Sakor (Magnus Lekven fra 74.), Ghayas Zahid – Mohammed Abdellaoue (Henrik Kjelsrud Johansen fra 80.).

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen (Fredrik Haugen fra 46.), Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes – Deyver Vega, Jakob Orlov (Azar Karadas fra 80.), Daniel Braaten (Steffen Lie Skålevik fra 63.).

VIFs kamper siste måned: Brann 3-2 (h), Sarpsborg 2-0 (b), Molde 3-0 (h), Start 4-2 (b), Sogndal 1-1 (h)

Neste kamper: 19. august: Bodø/Glimt (h), 28. august: Odd (b).

Mer fra Dagsavisen