Nyheter

Ómarsson på vei ut av VIF

VIF jobber med å få til en overgang for Elías Már Ómarsson.

Av Per Erik Moen og Reidar Sollie

Dagsavisen har kilder som bekrefter at den islandske U21-landslagsspilleren kan være på vei ut av Vålerenga.

Klubben ønsker å leie ham ut for å gi 21-åringen mulighet til fast spilletid et annet sted.

Samme kilde sier at klubben er interessert i salg hvis prisen blir riktig, og at det har kommet forespørsler fra både inn- og utland.

Les også: VIF-duo planlegger kjøp

Lite spilletid

Konkurransen rundt spissplassen har hardnet til i VIF etter kjøpet av Henrik Kjelsrud Johansen fra Odd. I tillegg står Moa før Ómarsson i spiss-køen i VIF.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagsavisen å få en kommentar fra hovedpersonen, som har halvannet år igjen av kontrakten med klubben.

Ómarsson har slitt med å få spilletid denne sesongen.

KFUM interessert

Etter det Dagsavisen erfarer, har KFUM vært interessert i en leieavtale, men klubbene og spilleren kom ikke til enighet.

Kommer ikke rett klubb på banen med rett tilbud, blir islendingen værende i VIF og tar opp kampen om en plass i laget.

Les også: VIF-spillere innrømmer Deila-effekt

Logistikk

På treningene denne uka har fortsatt Ronny Deila vært tett på laget og fulgt treningene fra sidelinja. Men ettersom han ikke har startet jobben formelt i Vålerenga ennå, ønsker han ikke å uttale seg offentlig. Men han jobber blant annet med spiller-logistikk sammen med Kjetil Rekdal.

– Ja, vi jobber med å leie ut spillere som vi ser får mindre spilletid på A-laget. Slik er det i alle klubber, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Av prinsipp kommenterer han aldri navn før alt er klart.

– Men dere jakter fortsatt spillere. I hvilke posisjoner?

– Vi er sårbare på midtstopperplass på grunn av skader på Jonathan Tollås Nation og Kjetil Wæhler og vi har bare en venstreback, svarer han.

Se fotballsnakkis: VIF rykker ned med 18 poeng

18 poeng

Vålerenga møter Sarpsborg 08 på bortebane i morgen før Brann kommer til Ullevaal lørdag om en uke.

– Vi har bare 18 poeng og må vinne mange flere fotballkamper. Vi har ikke råd til mange feilskjær og vi har et tøft borteprogram igjen, sier Kjetil Rekdal.

Den første er altså søndag og i vårkampen vant VIF 3-0 på Ullevaal. Målscorere: Enar Jäger, Deshorn Brown og Elias Mar Omarsson. Førstnevnte er skadet, Brown er solgt og Omarsson kan bli leid ut...

Mer fra Dagsavisen