Nyheter

– Livet mitt er et smertehelvete

I løpet av 28 sekunder en sommerkveld i parken fikk 36-åringen snudd livet sitt opp ned. To mursteinsslag og flere spark mot hodet har gjort livet til et smertehelvete.

Han hadde bare vært på den lokale puben og tatt seg tre eller fire øl. Sammen med en venninne og hennes barn tok de en tur i Sommerfrydhagen på Tøyen. Der skal han ha sagt til en guttegjeng:

– Hva gjør dere unge somaliere ute så seint?

Så gikk han i butikken og kjøpte røyk. Da han kom tilbake, skal fire-fem gutter ha blitt til åtte eller ni. Mannen havnet i basketak med den ene. Det ble fatalt.

Les også: Åtte unggutter voldstiltalt

Fem mindreårige tiltalt

Åtte mindreårige tenåringer med utenlandsk og norsk bakgrunn sitter denne uka på tiltalebenken i Oslo tingrett for flere tilfeller av vold mot forsvarsløse personer. Fem er tiltalt for å ha slått og sparket 36-åringen slik at han fikk brudd i kinnbeinet, overkjeven og øyehulen. Da en av dem slo ham hardt i bakhodet med en gammel murstein, gikk han ned i knestående. Overfallet ble filmet av en nabo til parken og vist i retten i går.

– Jeg husker ikke noe før jeg kom til meg selv i sykebilen, sier 36-åringen.

Huske gjør han fremdeles ikke, og heller ikke å holde avtaler med verken lege, sykehus eller psykolog. Det er venninnen som fortalte ham at en av guttene sa han skulle drepes. Av frykt for å bli oppsøkt på vaktmesterjobben på skolebygg i Tøyen-området, sluttet han og flyttet. I dag har han verken jobb eller fast adresse.

Tabletter

– Jeg har operert inn metall i halve ansiktet. Jeg har problemer med synet og sliter med å lese. Jeg har kraftig hodepine. Hver gang jeg våkner på den siden, får jeg kraftig migrene. Jeg spiser daglig fire til åtte tabletter med Paralgin forte og Valium, fortalte 36-åringen i vitneboksen.

Han søkte bistandsadvokat, men fikk avslag.

For å huske tidspunktet for rettssaken, ble han hentet og fulgt av sin tidligere arbeidsgiver som støttet ham gjennom vitneforklaringen.

Mer fra Dagsavisen