Nyheter

Imponerende av Lyn, men rykker ned

Lyn hadde 3 poeng og 17 mål å ta igjen på Ullern dersom de skulle berge plassen i andredivisjon. Det gikk ikke, men Lyn forlater likevel «Trikkeserien» som et av ligaens beste lag.

Bilde 1 av 3

Av Haakon Thon

DAGSAVISEN (Bislett Stadion) Lyn – Holmen 9-2

Oppgaven var formidabel og urealistisk. Så urealistisk at daglig leder i Ski og fotballklubben Lyn, Sjur Skridshol, før kampen sa at han var redd han måtte stille på Dagsrevyen og forklare seg dersom Lyn skulle finne på å beholde plassen.
 
Slik gikk det ikke, men Lyn eksploderte ut fra startblokkene på Bislett lørdag formiddag. Og før det hadde gått ti minutter hadde Lyn allerede scoret to ganger. Først ved Benjamin Nyheim etter seks minutter på et hjørnespark. To minutter senere fikk Lyn straffespark, den satt Moses Mawa uten problemer.

LES OGSÅ: «Vi kunne reddet Lyn»

Lyn fortsatte å øse på og etter 16 minutter satt Birger Rasmussen den første av sine tre for dagen. Og ti minutter senere stod det 4-0. Denne gang ved unggutten Erik Botheim.
Holmen reduserte i det 26. spilleminutt ved Brede Sandmoen. Men ti minutter senere gjorde de oppgaven mye vanskeligere for seg selv da Sindre Bendixen pådro seg sitt andre gule kort og dermed rødt. Syv minutter senere satte Birger Rasmussen inn sitt andre og Lyn femte i løpet av 45 minutter.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Overkjøring

Andreomgangen startet litt roligere. Holmen la hele laget i forsvar og alt handlet om Lyn. De skapte sjanse på sjanse og spilte til tider glitrende fotball og ni minutter ut i andreomgang klemte David Hickson en ball helt oppe i vinkelen. 16 minutter senere kom Holmens andre og deres siste mål etter at Lyns spillende trener Tresor Egholm sovnet med ballen som bakerste mann.

LES OGSÅ: KFUM feiret med stil etter seriegullet.

Lyn var fullstendig overlegne og ga seg ikke før Jason Bli, Birger Rasmussen og Endre Fotland Knudsen alle hadde scoret og fastsatt sluttresultatet  til 9-2.

 Det er lov å føle seg litt bitter for at vi ikke holder oss nå, men vi ville i hvert fall avslutte med stil. Det gjorde vi og det er sykt kult, sa trener Mikal «Mikkis» Aaserud til Dagsavisen etter kampen.

Lyn-gutt Mats Møller Dæhli hadde tatt med seg krykkene og overværte kampen som tilskuer fra Lyn-benken. Han synes det er trist at Lyn nå rykker ned.

Det er selvfølgelig litt trist, for dette laget er mer enn bra nok til å spille i andredivisjon, konkluderer han.

Vanvittig snuoperasjon

Og han har kanskje et godt poeng. For Lyn har hatt en fantastisk høstsesong og selv om dem nå rykker ned til tredjedivisjon var det lite som minnet om det på Bislett etter sesongens siste kamp. Laget spilte fantastisk og feiret sammen med Bastionen som om de hadde vunnet cupfinalen da dommeren blåste av. En spesiell og nesten absurd situasjon med tanke på omstendighetene.
Mye av grunnen til optimismen ligger nok i at Lyn har hatt en fantastisk snuoperasjon denne sesongen. For etter at de stod med to poeng etter halvspilt serie, avslutter de med å ta 23 på den andre halvdelen. Det kom bare akkurat litt for sent.

 Et fotballår er ti og ikke fire måneder, konkluderer Aaserud.

Dæhli imponert

Mats Møller Dæhli har fulgt Lyn fra Tyskland og er imponert over hva Tresor Egholm og Mikal Aaserud har fått til med klubben etter sommeren.

 Jeg har hatt begge to som trenere i Lyn selv. De har gjort en fantastisk jobb. Jeg var med på treningene i sommer når de tok over . Det var moro at de fikk sjansen. Det har blitt en endring i mentaliteten etter det. Publikum ser at de prøver å spille fotball og at de vil spille for Lyn. Men med den dårlige vårsesongen skulle det egentlig et mirakel til, men de holdt på å klare det, sier han imponert.

Også Mikal Aaserud snakker om endringen i mentaliteten til spillerne etter sommeren.
Og både han og resten av klubben virker positive til å ta fatt på oppgaven med å bringe Lyn opp i andredivisjon igjen.
Og Mats Møller Dæhli ser et fundament som klubben nå kan bygge videre på med Mikal Aaserud og Tresor Egholm i spissen.

 Tresor og Mikkis har fått inn en ny kultur, noe som kan bygges videre på. Det som var her før sommeren ville ikke holdt likevel, fastslår han.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Mer fra Dagsavisen