Få lag har skapte større stemning på kampene i 2. divisjon i år enn Lyn. Her fra vårkampen mot Skeid som endte målløst. FOTO: JAVAD PARSA

«Vi kunne reddet Lyn»

Lyn er i praksis klare for 3. divisjon. Legenden Ola Dybwad Olsen mener fadesen kunne vært forhindret.

Sannsynligvis rykker Lyn ned på grunn av dårligere målforskjell enn Ullern lørdag. Lyn har 17 mål å hente inn. Ikke en gang julenissen kan fikse det.

Ola Dybwad Olsen har fulgt klubben tett også i år.

LES OGSÅ: Lyn: – Uvirkelig at vi rykker ned

Fikk avslag

– I sommer var vi en stor gjeng med kapital som tilbød oss å gå inn med midler så vi kunne danne et A/S. Det ble innkalt til ekstraordinært årsmøte hvor det ble fattet vedtak om å stanse oss. Nå ser vi konsekvensene, sier en av tidenes mest kjente Lynspillere til Dagsavisen.

– Hva hadde vært annerledes hvis et A/S hadde blitt dannet?

– Vi ønsket å gå inn med 1,2 millioner kroner i første omgang, som en slags akutt hjelp. Da hadde vi høyst sannsynlig klart å få inn spillere på et godt nok nivå til å sanke nok poeng. Vi var godt igang med samtaler med gode nok spillere, sier Lyn-legenden.

Dybwad-Olsen sier han ikke ønsker å ramme enkeltpersoner i sitt kjære Lyn, men drister seg til å mene at enkelte hoder kan falle i styre og stell.

LES OGSÅ: Ny redningsaksjon for Lyn

Fotballforståelse

– Vi fikk heldigvis skiftet trenere. All ære til Tresor Egholm og Mikal Aaserud, som har gjort en kjempejobb etter at de tok over for Trond Andersen i sommer. På det tidspunktet så alt håpløst ut. Jeg savner også noe mer fotballforståelse blant beslutningstakere i klubben.

– Konkret?

– Nei, jeg vil ikke ut med navn. Men at det for eksempel ikke er et sportslig utvalg i klubben, er rart. Trenerne bør ha flere sparringspartnere å henvende seg til. Vi bør gjøre som f.eks KFUM, forankre en spillestil som hele klubben, på alle aldersnivåer, skal spille. Jeg mener også at de mange av oss som er nær klubben, og som kjenner Lyn gjennom mange år, kunne vært mer med når beslutninger tas, sier Ola Dybwad-Olsen.

LES OGSÅ: Re-start i Lyn

Ekte Lynfolk

– Hva tror du om klubbens framtid nå?

– Folk som kjenner Lyn, og som kan fotball, må i større grad bestemme.

– Ankepunktet mot dannelsen av et A/S, var at klubben tidligere har svidd seg kraftig på investorer som har trukket seg ut, og etterlatt et økonomisk kaos?

– Her var det snakk om rundt 25 personer, alle med et stort hjerte for klubben. Vi stilte krav som årsmøtet ikke ville godta, sier Dybwad Olsen.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Informasjonsmøte

Styreleder i Lyn, Anne Marie Due, har skrevet en redegjørelse om hvorfor samarbeidet ikke ble noe av. Men hun hevder det ikke er skrinlagt. Torsdag i neste uke inviterer hun alle Lyn-medlemmer til informasjonsmøte om klubbens framtid.

Lyn møter allerede nedrykksklare Holmen hjemme på Bislett i siste serierunde, mens Ullern møter allerede opprykksklare KFUM på bortebane.

LES OGSÅ: Da Oslo-fotballen skapte legender

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!