Nyheter

Vil ha innvandringsstopp til Groruddalen

Stovner Frp vil integrere innvandrere som allerede er i bydelen, fremfor å ta imot nye. Derfor går de til valg på innvandringsstopp.

Bilde 1 av 2

«Det er mange innvandrere i Groruddalen, men dessverre har ikke alle klart å integrere seg like godt. Av den grunn ønsker vi total innvandringsstopp til Groruddalen, slik at vi sammen får brukt ressursene på å integrere og inkludere de som allerede er her». Det er Frp Stovners valgkampløfte til sine velgere.

LES OGSÅ:  Carl I Hagen: - Vil nekte bosetting i Oslo

Sosiale utfordringer

– De som flytter hit og kjøper egen bolig, er velkomne, men vi ønsker ikke at stat og kommune skal kjøpe flere boliger og bosette innvandrere som er dårlig integrert og ikke klarer seg selv. Disse skaper store sosiale utfordringer i får bydel. Vi har allerede nok å stri med. Vi må prioritere å hjelpe dem som allerede bor i bydelen, forklarer 1.kandidat, Jan-Arild Linja.

Han mener bydelen må hjelpe til å bosette «andre grupper» som også trenger husly enn innvandrere.

– Dersom man er 2. generasjons innvandrer som bor i bydel Stover og som søker om hjelp til bolig, kan hun hjelpes?

– Ja, de som tilhører bydelen og som har bodd her, skal få hjelp.

Boligpris

Problemet, ifølge Linja, er at kombinasjonen av Oslos laveste kvadratmeterpris og at andre bydeler og andre kommuner bosette innvandrer i Stovner bydel, gjør at det kommer for mange nye innvandrere med sosiale utfordringer.

– Selv om det er en avtale om at man ikke skal gjøre det, så er det mange sosialkontorer som plasserer sosialklienter med utenlandsk bakgrunn i vår bydel. Jeg skjønner at de vil ha lavere utgifter på sine egne budsjetter, men de dytter problemene over på en annen bydel og det er vi lei, sier Linja.

LES OGSÅ: Oslo har vært klassedelt lenge før innvandrerne kom

Han mener mange av de nye innvandrere som flytter til bydelen er lunkne til å integrere seg. Det påvirker lokalmiljøet.

– Når innvandrerne dropper norskkurs og holder seg til sine språk, går det utover kvaliteten på undervisningen på skolen. Alle vil det beste for barna sine, man vil jo ikke at de skal få et dårligere undervisningstilbud enn andre barn i andre bydeler. Når jeg står på stand kommer mange bort til meg og forteller at de nå flytter fra bydelen fordi de er de siste som snakker norske i blokka si, forklarer han.

De som flytter hit og kjøper egen bolig, er velkomne.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!