Nyheter

Oslo kan få friluftshus i sentrum

Den Norske Turistforening Oslo og Omegn har nylig inngått en intensjonsavtale om å etablere et friluftshus i Oslo sentrum.

Sørenga, er for mange kjent for sine stive boligpriser. Nå skal barn og unge tilgodeses med et friluftshus. Her blir det aktiviteter som kajakk, kajakk-kurs, organiserte turer, klatrerom for barn og unge, samlingslokale for møter, arrangement, kurs og sosiale møteplasser.

Daglig leder i Den Norske Turistforening (DNT) Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg, påpeker at dette er et tilbud som også vil nå de som tradisjonelt ikke ferdes i Marka og på fjellet.

- Vi håper å nå alle, også de som i dag ikke kjenner så godt til friluftslivet. Vi ønsker å skape noe folkelig. I et område der inngangen er dyr vil vi skape et folkelig tilbud som er lett tilgjengelig. Skape en samlingsplass der alle samfunnslag har tilgang og kan møtes midt i en bydel med dyre leiligheter, dyre restauranter og butikker. Her er det aktiviteter og en sosial samlingsplass hvor vi håper å få enda mer kraft i vårt ungdomstilbud, sier Wikborg i en pressemelding.

- Fjorden er et fantastisk området for rekreasjon i Oslo. Tiltaket på Sørenga skal bringe mennesker på fjorden slik at flest mulig får oppleve den fantastiske friluftsopplevelsen det er. Vi kommer til å ha kajakker til leie, gjennomføre kajakk-kurs, arrangere turer og annen morsom aktivitet i indre Oslofjord. Vi ønsker å åpne opp fjorden på en helt ny måte for Oslos befolkning, sier Wikborg videre.

DNT ønsker å øke folks interesse og inspirasjon til å dyrke tur og friluftsliv der de bor. For stadig flere av oss bor i storbyer. Lokalene skal også kunne tas i bruk av andre frivillige organsisasjoner.

Mer fra Dagsavisen