Nyheter

Utvider åpningstidene i bassengene

Oslo kommune forlenger åpningstidene på fem av de ni kommunale badene i Oslo.

Oslo kommune utvider åpningstidene i fem av de kommunale svømmehallene. FOTO: NTB SCANPIX

– Dette er et viktig tiltak som gjør badene mer tilgjengelig for innbyggerne i byen, sier byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby (V).


Viktig formål
Bademeldingen for Oslo ble vedtatt i 2014 og et overordnet mål for byrådet er at flere barn og unge skal lære seg å svømme. Og på budsjettet for 2015, ble det satt av fire millioner ekstra  til dette formålet.
– Svømming er ikke bare viktig og nyttig, men også en god form for fysisk aktivitet som også gi mye glede når man mestrer det, sier Guri Melby,
Totalt finnes det 37 bassenger i Oslo, men alle disse er ikke tilgjengelig for alle. En del tilhører sykehjem og andre institusjoner.
– Når vi nå utvider åpningstidene håper jeg at flere finner anledning til å besøke badene våre, og at det igjen skal bidra til at flere er aktive og blir tryggere i vann, samt at svømmedyktigheten økes, sier Guri Melby.


Fem bad
Totalt er det fem av de kommunale badene som endrer åpningstidene i helger, og på kveldstid.
Romsås bad tilbyr søndagsåpent seks timer. De har også  har økt sin åpningstid på lørdager med 1 time, og tirsdager med en halv time.
Holmlia bad tilbyr søndagsåpent seks timer.
Bøler bad øker sin åpningstid med seks timer lørdag og seks  timer søndag.
Vestkantbadet har økt med et tilbud på søndager og for morgensvømming på tirsdager og torsdager. Tøyenbadet økte åpningstiden med fire timer lørdag og fire timer søndag fra august i fjor, dette vil økes fra august 2015 med ytterligere tre-fire timer lørdag og søndag.
– Bøler bad er nok det mest populære badet i Oslo. Kanskje mest fordi vannet holder behagelige 32 grader året rundt. De andre badene holder 27-28 grader, avhengig av bruk. Lambertseter bad brukes mye av aktive svømmere, og de liker det litt kaldere i vannet, sier byrådssekretær Frida Blomgren (V) til Dagsavisen.