Haitam Aleesami kan juble over mer enn et mål. Nå kan han juble for landslagsplass også. FOTO: ARMANDO FRANCA/NTB SCANPIX

En ukjent debutant

Du har kanskje knapt hørt navnet Haitam Aleesami? Men du kommer sikkert til å høre mye om ham i framtida.

 

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Nordstrand, Holmlia, Skeid og Fredrikstad. Og nå i serielederen i Allsvenskan, IFK Göteborg.

I går ble Haitam Aleesami tatt ut på det norske landslaget av Per-Mathias Høgmo før EM-kvalifiseringskampene mot Bulgaria (borte 3. september) og mot Kroatia (hjemme 6. september).

Lovord

Når Dagsavisen spør Per-Mathias Høgmo hvilke kvaliteter denne, for de fleste, ukjente karen har, svarer han:

– For det første, det har vært gøy å følge ham hele sesongen. Og jeg har hatt en tett dialog med IFKs trener Jörgen Lennartsson, samtidig som jeg har vært og sett ham, begynner han.

Og så kommer hans kvaliteter.

– Han har en veldig god venstrefot, noe vi trenger på landslaget. Han er offensivt sterk. Han er løpssterk. Han har god fysikk, og han utvikler stadig sine taktiske egenskaper, ramser Høgmo opp.

– Og vi trenger en venstrefotspiller på venstreback, og han har hatt en veldig god utvikling i Göteborg, sier han.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Svensk cupmester

Hovedpersonen selv er glad for uttaket.

– Ja, jeg synes det er fortjent. Jeg er nøye med alt av detaljer, som trening, søvn og kosthold, sier han til VG Nett.

På selveste 17. mai ble han svensk cupmester. Nå gleder han seg til å bidra på landslaget for første gang. Laget samles i Oslo på mandag.

RBK-suksess

Årets lag i Norge, Rosenborg, har fått med fire spillere. Den nye er Ole Selnæs (21),

– Ole er stadig mer sentral i Rosenborg-suksessen. Han er god offensivt, og han er god til å dekke opp defensive rom, sier Høgmo om det valget.

Han legger heller ikke skjul på at han nå håper at Alexander Søderlund og Pål André Helland kan ta med seg sin scoringsteft på klubblaget til landslaget.

– Ja, det er stadig flere som scorer mål, både i internasjonale kamper og i den hjemlige ligaen. Nå håper jeg at de også kan overføre effektiviteten fra klubblaget til landslaget også.

Går for seier

På pressemøtet i går var Høgmo svært opptatt av det offensive.

– Vinner vi mot Bulgaria, har vi fortsatt heng på Italia og Kroatia, og da har vi parkert Bulgaria som nå ligger to poeng bak oss.

– Med seier har vi store muligheter til en kvalikplass, mener Per-Mathias Høgmo.