Byløvene

Et lite stykke Mexico

Veien fra Oslo til Mexico City er blitt enda litt kortere med Cielito. Det vi savner mest er en kald øl.

Dagsavisen anmelder

4

CIELITO
Dronningens gate 26
Tlf.: 912 59 727

MAT 5
MENY 5 
MILJØ 4
SERVICE 4
PRISNIVÅ 4

De siste årene har det meksikanske kjøkkenet for alvor gjort sitt inntog i Oslo. Der steder som tex-mex-høyborgen Mucho Mas på Grünerløkka en gang var det nærmeste vi kom det meksikanske kjøkkenet, er avstanden til Mexico City blitt gradvis kortere, i takt med at vi har fått stadig nye spisesteder med en dunst av Mexico.

Med Cielito er avstanden blitt enda litt kortere. Litt utenfor de travleste restaurantgatene, i sentrum av Oslo, har Cielito etablert seg med en kokk med erfaring fra den meksikanske hovedstaden, og meksikansk gatemat som hovedingrediens på menyen. Og når vi skriver meksikansk mener vi meksikansk, en tur til Dronningens gate 26 er noe av det nærmeste du kommer Mexico City i Oslo by.

Menyen er relativt enkel. I tillegg til noen enkle forretter serveres det et knippe mindre retter som tostadas, sopes og tacos, samt noen større retter.

Ut og spise? Les restaurantanmeldelser her

De større rettene får aldri byløvene smakt, på anbefaling fra vår hyggelig servitør faller valget enkelt og greit på en tostada, en sope og en taco. De kommer alle to og to, og er dermed perfekte for deling mellom to sultne byløver.

Det første som kommer på bordet er tostadas, sprøstekte tortillas som toppes med reker marinert i lime, i en blanding av mango, agurk, rødløk og mynte. Retten er ganske enkel, men møtet mellom sprø tortilla og den friske blanding er en fin smak av sommer.

– Åh, nå vil jeg «færra te Mexico», sukker en fornøyd byløve og nipper til glasset med Jamaica, en drikke laget på stedet, basert på hibiscusblomster som er kokt til konsentrat, og blandet ut med vann og sukker.

– Dette er friskt og godt, men du verden så godt det hadde vært med en kald øl nå.

Det er vår i Oslo. En lett og frisk øl på meksikansk vis er et ypperlig følge til den meksikanske gatematen. Selv om stedets Jamaica er riktig god er fraværet av en frisk øl en skuffelse. Skal vi tro vår servitør er det forbigående, planen er å servere både drinker og meksikansk øl.

Les også:Byløvenes beste spiseopplevelser i 2017

Neste rett ut er såkalte sopes med «Tinga de Pollo», en klassisk meksikansk rett. Vi snakker her om tykke maistortillas med moste svarte bønner, toppet med kylling som er sakte tilbredt i en tomatsaus, som igjen er toppet med salat, rømme og fersk ost.

Det er på alle måter en strålende rett.

Så er det tacoene. Den siste av de tre rettene. Byløvene har valgt en «Carne Asada», tynne skiver av grillet indrefilet, med grillet kaktus og løk, på klassisk gatemaner. På menyen står den merket som stedets «favoritt». Det er det god grunn til. Dette er virkelig godt, ikke minst med følge av de to sausene vi får sammen med rettene, en mild saus basert på grønne tomater, og en mer hissig variant med to typer chili. Begge er fabelaktige til det grillede kjøttet.

For de mer sultne kan tre småretter på deling raskt bli litt for lite. Byløvene kunne gjerne ha fulgt opp med en fjerde, men velger istedet å satse på en hver av husets to desserter, en rett med søte sprø hvetetortillas med kanel, som kommer med en vaniljeis, og en kake av rispudding.

– Det er ingenting galt med dette, men for å være helt ærlig er ikke dette særlig spennende.

– Nei, stedet er bedre på det salte enn på det søte. Neste gang går vi heller for et ekstra sett med tacos.

I sum er det uansett et godt måltid, med retter som skiller seg tydelig fra hverandre, der gode råvarer behandles med kløkt. Dette er blant de bedre meksikanske måltidene vi har fått i Oslo.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Cielito er kanskje ikke plassen du går for en helaften, men det er et ypperlig sted å stikke innom for et godt måltid.

Hver av de mindre rettene har en pris fra 99 til 129 kroner, større retter er noe dyrere. For de tre rettene, drikken og dessertene endte vi med en regning på i underkant av 600 kroner.