Stylist: Sunniva Hartgen Hår & Makeup: Tatjana Weddegjerde Produksjon: Pudder Agency Modell: Eira fra Heartbreak

Blikk for mote

Designere får mye oppmerksomhet. Men fotografer, stylister og modeller er også moteskapere.

Oslo

 

Motefotografi har alltid vært en arena der det er stort rom for å utfolde seg, og blant magasinene som fortsatt eksisterer fungerer de tunge «mote-biblene» Vogue Italia og V nærmest som «gallerier» for verdens mest profilerte fotografer, iscenesettere, stylister og modeller, flere av dem norske. På utstillingen «Made in Norway» skal publikum få bli bedre kjent med bildene fra blant andre fotografene Lasse Fløde og Julie Pike, en lang rekke modeller og andre aktører i den norske mote- og mediebransjen. Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Runway, Avinor og Pudder Agency.

Les også: Klar for Oslos moteuke

På Gardermoen

De spektakulære bildene har en stund prydet store deler av Oslo Lufthavn Gardermoen, og på den måten ønsket tilreisende velkommen til motebyen Oslo. Og når Oslo Runway offisielt starter i morgen vil bildene også kunne sees utenfor Sentralen i Oslo sentrum der flesteparten av catwalkvisningene foregår. I tillegg vil utstillingen henge på Aker Brygge.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Må utvikle seg

Målet med «Made in Norway» er å vise mangfoldet som gjør at et motefotografi kan bli ikonisk. For, motebransjen handler ikke bare om nye kleskolleksjoner, men også om de som går på catwalken og de som foreviger dem. Arbeidene deres er er ment å inspirere, provosere, glede og forarge, og bidrar like mye til å definere en trend og en tidsånd som hår og klær.

– Det dukker stadig opp nye stylister som utfordrer det etablerte gjennom sine refarenser og preferanser, og vi vil forhåpentligvis bare fortsette å se mer og mer spennende presentasjon av norsk mote. Modellbyråene må også tørre utfordre hvilke ansikter vi ser, og skape større variasjon sammen med oss fotografer. Bransjen er avhengig av dette for å utvikle seg, og føles relevant, sier fotograf Lasse Fløde.

Les også: Viser norsk mote

Mote til folket

Oslo Runway har i år også inngått et samarbeid med Nasjonalmuseet. Åpningsfesten finner sted der i kveld og utover dette kommer de til å livestreame alle catwalkvisningene, som dermed gjør det som skjer tilgjengelig for alle som ønsker å se visningene.