På Hovedøya kan du leie deg inn på hytta Tier’n. FOTO: OSLOFJORDENS FRILUFTSRÅD

Hytte i Oslo

Oslo får sin første kystledhytte, tilgjengelig for alle.

Tiern heter den første kystledhytta i Norges hovedstad. Her kan alle som vil, ta seg en overnatting i Oslofjorden. Dette er riktignok den 48. kystledhytta i Oslofjorden, men det første overnattingstilbudet tilgjengelig for alle på Hovedøya.

Kystledhytta åpner 14.00 tirsdag på Hovedøya. Da vil Guri Melby (V) byråd for miljø og samferdsel, stå for den offisielle åpningen av Tiern. I tillegg blir det konsert med Gamle Oslo kro og kirkekor.

– Vi regner med et hytta vil være belagt hele sesongen. Hovedøya ligger så nærme byen og når ferjene går fra Rådhusplassen, så tror jeg nok at den vil være full stort sett hver eneste dag, sier direktør Rune Svensson i Oslofjorden Friluftsråd som står bak tilbudet.

Se og hør Kari Diesens «Det hender så mangt på Hovedøen» på Youtube!

Booking

Men obs: du må booke hytta på forhånd på nettet. Det koster 1.950 kroner i døgnet for medlemmer av Oslofjorden Friluftsråd, mens andre må ut med 2.340 kroner for et døgn. Du kan booke hytta for tre døgn om gangen og den har altså ni sengeplasser.

– Vi kan ikke ha åpne hytter så nærme Oslo. Tenk deg selv hvordan det vil være på en St. Hansaften som tirsdag for eksempel. Det kan plutselig stå flere hundre utenfor som vil overnatte, sier Svensson.

LES OGSÅ: Siste båt fra Vippetangen, 98 års Oslo-historie er over

Kystleden

Kystleden er et overnattingstilbud der friluftslivet står i fokus. Her er det bygninger som ikke lenger har sin opprinnelige bruk, som får nye formål. Ofte følger det for eksempel med robåt. Tilbudet er særlig myntet på alle som er glad i friluftsliv. ved hyttene kan man gå på kyststiene, bade og fiske, ta en rotur.

Følg Dagavisen Oslo på Facebook!

Kurs

Oslofjordens Friluftsråd ble stiftet i 1933. De jobber for at alle som bor rundt fjorden skal ha tilgang og muligheter til å bruke den og strendene rundt.

På Hovedøya i dag er det også kurs i fjerning av uønskede arter.

I samarbeid med Oslo kommune er Oslofjordens Friluftsråd sekretariat for kulturlandskapsskolen, hvor fokus er i varetakelse av naturmangfoldet. Kurslederne er de fremste på sitt fagfelt.