Verden

WHO hyller den gode vaksinenyheten - sårbare kan få den i mars

WHO mener de positive vaksineresultatene fra Pfizer kan endre forløpet for hele koronapandemien. Kanskje kan de mest sårbare bli vaksinert til våren.

–  Oppmuntrende, kaller WHO-direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus nyheten om at en vaksinekandidat er 90 prosent effektiv mot koronasmitte.
– Vi ønsker velkommen de oppmuntrende vaksinenyhetene fra Pfizer og BioNTech og hyller alle vitenskapsfolk og partnere verden rundt som er i gang med å utvikle nye trygge, virksomme verktøy for å nedkjempe covid-19, tvitrer sjefen i Verdens helseorganisasjon mandag.

Kan endre hele epidemien

Amerikanske Pfizer og tyske BioNTech kunngjorde få timer tidligere at deres covid-19-vaksine har beskyttet 90 prosent av testpasientene i fase tre. Det er siste testfase før en vaksine kan bli godkjent. Et titall andre vaksinekandidater er også i siste testfase. Seniorrådgiver Bruce Aylward i Verdens helseorganisasjon mener de positive vaksineresultatene fra Pfizer kan endre forløpet for hele koronapandemien. Ifølge Aylward kan en koronavaksine være rullet ut til de mest sårbare innen mars 2021.  Mandag kunngjorde amerikanske Pfizer at foreløpige resultater viser at deres vaksine er 90 prosent effektiv mot koronavirus i den tredje og siste testfasen.
(NTB)

Mer fra Dagsavisen