Sport

Vil tilby knelende quarterback kontrakt

Puff Daddy vil ha med Colin Kaepernick på laget sitt.

Rapper og musikkmogul Puff Daddy er ute etter å kjøpe en NFL-klubb. Carolina Panthers for å være nøyaktig. Da kan også quarterback Colin Kaepernick få kontrakt.

Puffy melder selv på Twitter at han vil dette etter at klubbeier Jerry Richardson nå vil selge klubben, ifølge rapporter i amerikansk presse.

Les også: Trump vil utestenge footballspiller som knelte under USAs nasjonalsang, men sto under Mexicos

Kontrakt

«Jeg vil gjerne kjøpe Panthers», skrev Puff Daddy på Twitter.

Puff Daddy sier i samme slengen at han vil skrive kontrakt med quarterback Colin Kaepernick. Kaepernick har vært utsatt for Donald Trumps vrede etter at quarterbacken nektet å stå under nasjonalsangen.

«Jeg vil bli med i eiergruppen», svarte så Kaepernick på Twitter.

–  Jeg kommer ikke til å stå oppreist og stolt for et flagg og et land som undertrykker svarte og den fargede befolkningen, sa Kaepernick til NFL Media.

– Dette har ingenting med rase å gjøre. Dette har å gjøre med respekt for vårt land, kontret Trump.

Les også: Trump om NFL-protester: – Utesteng spillerne!

Knele

Det hele startet i fjor da den fargede San Francisco 49ers-spilleren Colin Kaepernick gikk ned på ett kne under nasjonalsangen. Bakgrunnen

var særlig politiets behandling av minoriteter. Flere spillere i National Football League (NFL) fulgte opp, til presidentens store misbilligelse.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Nasjonalsangen

Det er gjerne en kjent person som synger nasjonalsangen ute på banen, publikum reiser seg, spillerne gjør det samme og holder seg til brystet. Publikum synger

aldri med, men står andektig og hyller flagget, nasjonen og folket. Colin Kaepernick nektet altså og mistet samtidig kontrakten sin i NFL.

Det finnes ingen regler i ligaen som sier at spillere skal stå under nasjonalsangen. Derimot oppfordrer reglene spillere til å stå under nasjonalsangen.

Men det er ikke nok til å tvinge mektige og rike spillere til noe som helst.

Mer fra Dagsavisen