Verden

Demokrat ledet møte i underbuksa, må forlate kongresskomité

John Conyers forlater posten som Demokratenes øverste representant i justiskomiteen i Representantenes hus mens han granskes for trakassering av kvinner.

Av NTB og Espen H. Rusdal

Husets etikk-komité gransker 88 år gamle Conyers etter å ha mottatt anklager fra kvinnelige ansatte. De hevder kongressmedlemmet fra Michigan har trakassert dem seksuelt og diskriminert dem på grunn av deres alder.

Melanie Sloan, en advokat som jobbet med Conyers, fortalte at hun ble bedt om å komme inn på kontoret til Conyers for å diskutere en sak.
Der fant hun Conyers spankulerende rundt i bare underbuksa.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Deprimert

– Det gjorde meg stadig mer redd og deprimert for å gå på jobb hver dag, sa Sloan.

Sloan er den tredje kvinnen som står fram med anklager mot Conyers. Hun er en velkjent Washington-advokat og jobbet med Conyers på 90-tallet.

Conyers har allerede inngått et forlik, i 2015, hvor en av hans medarbeidere anklaget ham for å ha sparket henne for at hun ikke ville imøtekomme Conyers gjentatte seksuelle framstøt.

Les også: Toppolitiker ledet møte i underbuksa

Benekter

I en uttalelse søndag benekter Conyers anklagene, og han sier han ønsker å beholde sin lederrolle i justiskomiteen. Men 88-åringen tilføyer at han ikke «med god samvittighet» kan la anklagene distrahere hans kolleger i Representantenes hus mens granskingen pågår. Han mener samtidig at det hele er en svertekampanje fra alt-right.

Nancy Pelosi, Demokratenes leder i Representantenes hus, rykket tidligere på dagen ut til Conyers forsvar og beskrev ham som et «ikon» i kampen for kvinners rettigheter. Pelosi svarte ikke på om hun mener 88-åringen bør trekke seg som følge av anklagene, men nøyde med seg å si at han nok vil gjøre «det som er rett».

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen