Verden

Palestinere drept av soldater og bosettere på Vestbredden

To palestinere er skutt og drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, og en tredje er drept av bosettere, opplyser palestinske helsemyndigheter.

Ifølge den israelske hæren var en av de drepte, Mohammad Omar Daraghmeh, Hamas-leder i Tubas-området. Det ble angivelig funnet våpen i bilen hans og han ble ifølge soldatene drept i en skuddveksling.

Hamas bekrefter at Daraghmeh ble drept og opplyser at han tilhørte bevegelsens væpnede gren, Qassam-brigadene.

En annen palestinsk mann ble ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa drept da israelske soldater rykket inn i flyktningleiren Al-Far'a i Tubas fredag. Verken omstendighetene eller mannens identitet er kjent.

Stormet landsby

Ifølge det palestinske helsedepartementet ble en person drept da et stort antall væpnede bosettere stormet landsbyen al-Mughayyir, 20 kilometer nordøst for Ramallah fredag kveld.

Minst 25 andre ble såret, de fleste av skarpe skudd, og ambulanser som forsøkte å hente sårede ble beskutt, opplyser Palestinas Røde Halvmåne.

Ifølge lederen for det lokale styret i landsbyen, Ameen Abu Alia, deltok rundt 400 bosettere i angrepet, skjøt mot innbyggere og satte fyr på flere hus og biler. Israelske soldater skal ha vært til stede, men uten å gripe inn.

Leter etter gutt

Bakgrunnen for uroen skal være at en 14 år gammel israelsk gutt er meldt savnet i området. Han forsvant fra den ulovlige israelske utposten Malachi Hashalom nær Ramallah tidligere på dagen.

Store israelske styrker deltar i letingen, har opprettet veisperringer i området og rykket inn i flere landsbyer.

Minst 462 palestinere, blant dem rundt 120 barn, er ifølge palestinske helsemyndigheter drept av israelske soldater og bosettere på Vestbredden siden Hamas-angrepet mot det sørlige Israel 7. oktober. Nærmere 5000 er såret.

Les også: – Hungersnød er sult som dreper

Les mer om Israel-Palestina-konflikten

Mer fra Dagsavisen