Verden

Hjelpeorganisasjon: Mer nødhjelp når Gaza, men mer trengs

Sjefen for USAs bistandsorganisasjon USAID Samantha Power erkjenner at mer nødhjelp har nådd fram til Gaza de siste dagene, men sier det er behov for mer.

– Vi ser en endring, som vi håper blir oppretthold og styrket, sa Power til en senatskomité tirsdag, som fører tilsyn med amerikanske utgifter til diplomati og utenlandsk bistand.

Israel har sagt at 468 lastebiler med nødhjelp var på vei inn i Gaza tirsdag, og at 419 slapp inn på mandag. Det er det høyeste antallet lastebiler som har fått slippe inn på en gang siden krigsutbruddet 7. oktober.

Likevel sier FN at det er mye mindre enn det laveste antallet som er nødvendig for å dekke de humanitære behovene på det palestinske territoriet.

– Det må være langt flere enn 500 lastebiler, sa Power til komiteen.

– Det ligner hungersnød i Gaza selv om det er supermarkeder fylt med mat kun noen kilometer unna, sa hun under høringen, som fokuserte på USAIDs budsjettforespørsel for 2025.

Både demokrater og republikanere spurte Power om forholdene i Gaza, noe som gjenspeiler økt bekymring blant lovgivere om den humanitære krisen som pågår der.

Les også: Biden: – Han gjør en feil

Les også: Trump-alliert til angrep på Trump: – Abortmotstand er ikke en geografisk bevegelse


Mer fra Dagsavisen