Verden

USA hilser ny palestinsk regjering velkommen

USA hilser palestinernes nye regjering velkommen og mener den er et viktig steg på veien mot reformer. Hamas og andre palestinske grupper er ikke enig.

Palestinernes mangeårige president Mahmoud Abbas utnevnte tidligere i måneden sin nære rådgiver Mohammad Mustafa til ny statsminister.

USA mener den nye regjeringen på Vestbredden er et viktig steg på veien mot politiske reformer i de palestinske områdene.

– En revitalisert palestinsk selvstyremyndighet er helt avgjørende for å levere resultater for det palestinske folk, både på Vestbredden og Gazastripen, og for å skape stabilitet i regionen, sier en talsmann for amerikanske UD, Matthew Miller.

Hamas vant i 2006 valget i de palestinske områdene, og president Mahmoud Abbas fra det rivaliserende Fatah-partiet har siden nektet å holde flere valg.

– Å ta slike individuelle beslutninger og på overfladisk vis ta skritt for å danne ny regjering uten nasjonal konsensus, forsterker bare den dype splittelsen, heter det i en felles uttalelse fra Hamas, Islamsk hellig krig, Folkefronten for palestinsk frigjøring (PFLP) og Det palestinske nasjonal-initiativet.

Mer fra Dagsavisen