Verden

Kamala Harris tar imot Benny Gantz i Det hvite hus

USAs visepresident Kamala Harris skal møte minister Benny Gantz i den israelske regjeringens krigskabinett i Det hvite hus mandag.

Samtalene skal dreie seg om reduksjon av sivile palestinske tap, arbeidet med å få i stand en midlertidig våpenhvile, løslatelse av gisler på Gazastripen og økning i nødhjelp til Gaza, opplyser en kilde i Det hvite hus til nyhetsbyrået Reuters lørdag.

– Visepresidenten vil uttrykke sin bekymring over sikkerheten til de opptil 1,5 millioner palestinerne i Rafah, sier tjenestemannen, som tilføyer at Israel også har «rett til å forsvare seg i møte med fortsatte terrortrusler fra Hamas».

I februar sa Gantz at Israel vil starte en bakkeoffensiv mot Rafah med mindre Hamas setter fri de gjenværende gislene før ramadan, som starter rundt 10. mars.

Gantz er tidligere statsminister, forsvarssjef og forsvarsminister og var opposisjonsleder da han tok plass i statsminister Benjamin Netanyahus krigskabinett etter 7. oktober.

Gantz bekrefter i en uttalelse at han skal møte Harris, samt USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan og republikanske og demokratiske kongressmedlemmer.

Les også: Hevder Israel «mer eller mindre» har godtatt forslag til våpenhvile

Mer fra Dagsavisen