Verden

Trump ber om henleggelse av straffesak om besittelse av hemmelige dokumenter

Donald Trump ber en føderal dommer om å henlegge straffesaken der han er anklaget for å ha beholdt hemmelige dokumenter etter at presidentperioden var over.

Trump har erklært seg ikke skyldig i den 40 punkter lange tiltalen i en føderal domstol i Florida. Han er anklaget for å ulovlig ha beholdt graderte dokumenter på sin eiendom i delstaten etter at han forlot Det hvite hus i 2021.

I tillegg skal han ha hindret myndighetene i å få tilgang til dokumentene.

Trump ba torsdag dommeren i saken om å skrinlegge saken. Han argumenterte med at straffesaken har juridiske mangler.

Påtalemyndigheten, som samarbeider med spesialetterforsker Jack Smith, anklager Trump for å ha beholdt dokumenter som blant annet inneholder informasjon om USAs atomvåpenprogram og potensielle innenriksrelaterte sårbarheter.

Trump forsøkte å skjule esker med hemmelige dokumenter på Mar-a-Lago-eiendommen i Florida etter å ha blitt stevnet av en storjury med krav om at de måtte returneres, ifølge tiltalen.

Også Trumps personlige medhjelper Walt Nauta og Mar-a-Lagos eiendomssjef Carlos de Oliveira er tiltalt i saken. Også de har erklært seg uskyldige. Trump ber om at dommeren frafaller straffesaken også mot dem.

Rettssaken har planlagt oppstart i mai, men Trump har tidligere bedt om utsettelse. Dommer Aileen Cannon har satt 1. mars som dato for et rettsmøte om nærmere bestemmelse av oppstart av saken.

Les også: Mímir Kristjánsson: – Vi kan ikke fortsette å styre litt søvngjengeraktig mot stupet

Mer fra Dagsavisen