Verden

Forsvarere gir Alec Baldwin skylden for «Rust»-dødsfall

Da rettssaken startet mot den våpenansvarlige under innspillingen av filmen «Rust», ga forsvareren Alec Baldwin skylden for at en fotograf ble skutt og drept.

Filmfotograf Halyna Hutchens døde av et skudd fra en rekvisitt under innøvingen av en scene i New Mexico i 2021. Baldwin, som hadde hovedrollen og var produsent, avfyrte det skjebnesvangre skuddet.

Torsdag ble det holdt åpningsinnlegg i rettssaken mot Hannah Gutierrez-Reed, som hadde ansvaret for våpnene som ble brukt i innspillingene. Hun har avvist anklagene om uaktsomt drap.

Påtalemyndigheten mener Gutierrez-Reed var «slumsete og uprofesjonell» og «behandlet sikkerhetsproblemer som noe valgfritt», mens forsvarerne hennes altså peker på Baldwin.

– Han var en av de ledende produsentene og spilte hovedrollen. Det var han som kontrollerte filmsettet – dere kommer til å høre at han brøt flere av de mest grunnleggende reglene for trygg våpenhåndtering. Han brøt dem alle. Det var ikke Gutierrez-Reed. Det var Baldwin, sa forsvarer Jason Bowles.

Ett av de viktigste spørsmålene i rettssaken blir hvordan en skarp patron havnet på filmsettet og i våpenet Baldwin brukte.

Det er også tatt ut tiltale mot Baldwin for uaktsomt drap. Han har erklært seg ikke skyldig og sier han ikke trykket på avtrekkeren. Han har også sagt at han som skuespiller må kunne stole på de profesjonelle folkene han har rundt seg.

Saken mot Baldwin skal føres separat og er berammet senere i den samme domstolen i New Mexico.

Les også: Alec Baldwin på ny tiltalt for uaktsomt drap under filminnspilling

Mer fra Dagsavisen