Verden

Løse bolter funnet under inspeksjon av Boeing 737 Max 9-fly

Flyselskapet United Airlines sier de har funnet løse bolter under inspeksjon av Boeing 737 Max 9-fly etter at et tilsvarende fly mistet en del av skroget.

United Arlines sier i en uttalelse at de har funnet tilfeller på Max 9-fly som er satt på bakken etter Alaska Airlines-hendelsen i forrige uke. Tilfellene ser ut til å være knyttet til installasjonsproblemer i panel der en nødutgang kan settes inn – for eksempel bolter som trengte ytterligere tilstramming.

Uttalelsen fra United Airlines kommer etter at et fly av samme typen fra Alaska Airlines mistet et panel under en flyging fredag. Panelet løsnet og etterlot et gapende hull kort tid etter avgang fra Portland i delstaten Oregon i USA fredag. Flyet returnerte og nødlandet, og verken passasjerer eller besetningsmedlemmer kom til skade i den dramatiske hendelsen.

Panelet ble brukt til å plugge igjen en nødutgang som ikke var i bruk, og det er på et slikt tilsvarende panel at også United Airlines har funnet løse bolter. Det varierer hvor mange nødutganger flyselskaper er pålagt å bruke etter hvor mange seter de har om bord. Derfor er det ganske vanlig å plugge igjen nødutganger som ikke benyttes.

Etter hendelsen fredag, har flyselskap verden over satt sine Boeing 737 Max 9-fly på bakken.

Mer fra Dagsavisen