Verden

Tesla saksøker den svenske staten

Bilprodusenten Tesla går til søksmål mot den svenske staten på da selskapet ikke får tilgang på nye bilskilt, melder svenske Dagens Industri.

Det er regler fra myndighetsorganet Transportstyrelsen som hindrer Tesla tilgang til registreringsskilt til nye biler som er bakgrunnen, skriver Dagens Industri.

– Dette beslaget av bilskilt utgjør et diskriminerende angrep rettet mot Tesla uten noen som helst støtte i loven, skriver selskapet i søksmålet som ble levert til Norrköping tingrett mandag.

Søksmålet kommer i kjølvannet av en streik blant arbeiderne i Teslas verksteder og serviceavdelinger i Sverige i protest mot at de ansatte nektes tariffavtaler.

Det er som følge av streiken at Tesla hindres i å få tak i nye registreringsskilt. Sympatitiltak fra to fagforeninger har ført til en blokade i postutleveringen til Tesla. Gjeldende regelverk innebærer ifølge Transportstyrelsen at registreringsskilt ikke kan distribueres på annen måte enn via Postnord, der det sympatistreikes.

Tesla krever at tingretten gir selskapet muligheten til å hente skiltene selv hos produsenten mens saken behandles i retten.

Transportstyrelsen sier til TT at de foreløpig ikke har sett søksmålet fra Tesla.

– Vi kan bare vise til opplysningene gitt i mediene så langt, vi har ikke sett rettsdokumentene, sier pressesjef Mikael Andersson til TT.

– Vi vet egentlig ikke hvordan de argumenterer eller resonnerer, men vi skal selvfølgelig se på det og svare fra vår side.

Mer fra Dagsavisen