Verden

Palestinske medier: Israelske angrep nær tre sykehus i Gaza

Israelske krigsfly angrep natt til mandag områdene rundt tre sykehus på Gazastripen, ifølge palestinske medier. Det er uklart om sykehusene ble truffet.

Ifølge mediene har Israel rettet angrep nær sykehusene al-Quds og al-Shifa i Gaza by og nær det indonesiske sykehuset nord på Gazastripen. Opplysningene er ikke kommentert fra israelsk hold.

Direktøren ved det indonesiske sykehuset sier til Al Jazeera at det israelske angrepet forårsaket «alvorlige skader», uten å utdype videre.

Opplysningene er ikke bekreftet. Det er ikke meldt om skader på mennesker eller bygg ved de andre sykehusene. Palestinsk Røde Kors sa 14. oktober at de var blitt beordret til å evakuere al-Quds-sykehuset, og at det ikke er mulig å flytte de syke og sårede.

Det ble meldt om omfattende angrep mot Gazastripen sent søndag og natt til mandag, primært mot de sentrale og nordlige delene.

Blant annet skal minst fire palestinere være drept og flere såret i et israelsk luftangrep på flyktningleiren Jabalia nord i Gaza.

4741 mennesker er drept i israelske luftangrep mot den palestinske enklaven, og nær 16.000 er såret siden 7. oktober, meldte Gazas helsemyndigheter søndag. Lørdag meldte samme kilde at minst 1756 av de drepte er barn og rundt 1000 er kvinner.

Mer fra Dagsavisen