Verden

Zelenskyj: Ukraina må forberede seg på en ny krigsvinter

Ukraina er i gang med å forberede seg på en ny vinter med krig, sier president Volodymyr Zelenskyj.

– Nå må alle gjøre alt som er mulig, og også alt som virker umulig, for å hjelpe Ukraina med å komme seg gjennom vinteren og opprettholde alle funksjoner, sa Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag.

– Luftforsvar, forberedelser av energisektoren, sosiale systemer, formålstjenlige støttepakker fra våre partnere – alle offentlige tjenestepersoner og militære offiserer har klare oppgaver, la han til.

Forrige vinter påførte russiske styrker store ødeleggelser på ukrainsk energiinfrastruktur med rakett- og droneangrep, slik at mange ukrainere var uten lys og varme. Men omfattende reparasjonsarbeid har siden blitt gjennomført, ifølge energidepartementet i Kyiv.


Mer fra Dagsavisen