Verden

Støre har snakket med Zelenskyj

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) snakket tirsdag kveld i telefon med Ukrainas statsminister Volodymyr Zelenskyj.

I en Twitter-melding skriver Zelenskyj at han takket Støre for den urokkelige politiske og økonomiske støtten og støtten til forsvaret.

– Spesielt for den siste militære bistandspakken og Norges bidrag til kampflykoalisjonen, skriver han.

Zelenskyj skriver videre at han fortalte Støre om sin tur til frontlinjeposisjonene til ukrainske styrker i Donetsk og Zaporizjzja, og om den nåværende situasjonen på slagmarken og de daglige skrittene for å ta tilbake ukrainsk territorium.

– Jeg formidlet noen av forsvarsbehovene til ukrainske styrker, inkludert artilleri, skriver han.

Zelenskyj skriver til slutt at han har invitert den norske statsministeren til Ukraina.

– Statsministeren hadde en god samtale på telefon med president Zelenskyj i ettermiddag. De to snakket om situasjonen ved fronten og det kommende Nato-toppmøtet i Vilnius. Zelenskyj takket igjen for Norges sivile og militære støtte til Ukraina, og han ønsket også Støre velkommen tilbake på besøk til Ukraina på et tidspunkt som passer for dem begge, skriver statssekretær Kristoffer Thoner (Ap) på SMK i en SMS til NTB.

Mer fra Dagsavisen