Verden

Putin takker Lukasjenko, sier Belarus etter Wagner-retrett

Russlands president Vladimir Putin takker Belarus’ Aleksandr Lukasjenko etter at Wagner-sjefen ga leiesoldatene ordre om å snu på vei til Moskva, ifølge Minsk.

Putin og Lukasjenko har snakket sammen i telefonen to ganger lørdag kveld, ifølge det statlige belarusiske nyhetsbyrået Belta. Lukasjenko snakket tidligere på kvelden med Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin i samråd med Putin. Ifølge Belarus fremforhandlet han en avtale med Prigozjin om å stoppe fremrykningen mot Moskva.

Kort tid senere bekreftet Prigozjin at ordren var gitt.

Putins kontor har foreløpig ikke kommentert utviklingen, og det er uklart om Prigozjin har fått sikkerhetsgarantier som en del av avtalen. Putin beskrev tidligere lørdag Wagner-sjefen som en forræder og lovet å slå ned opprøret.

Mer fra Dagsavisen