Verden

Sverige har stengt ambassaden i Pakistan

Sikkerhetssituasjonen i Islamabad har gjort at svenske myndigheter har sett seg nødt til å stenge ambassaden på ubestemt tid.

Det opplyser den svenske ambassaden på Facebook og sine nettsider.

– Vi forstår at dette vil medføre ulemper, men sikkerheten til våre søkere og ansatte har høyest prioritet, skriver de.

Stengingen innebærer blant annet at den svenske migrasjonsseksjonen i Pakistan for øyeblikket ikke er i stand til å behandle forespørsler av noe slag.

Ambassaden opplyser at de ikke kan si noe om hvor lenge de vil holde stengt.

På nettsidene til den svenske ambassaden og det svenske utenriksdepartementet minnes det om en økt risiko for terrortrusler i Pakistan, særlig i Islamabad hvor ambassaden ligger.

– Svensker som reiser i landet rådes til å utvise økt årvåkenhet og forsiktighet, særlig i folkerike områder og i nærheten av diplomatiske misjoner, religiøse sentre, hoteller og restauranter, skriver svenske myndigheter.

Den norske ambassaden holdes åpen

Også norske myndigheter advarer reisende om et økende antall terrorangrep i Pakistan.

– Grunnet forhøyet sikkerhetstrussel i Islamabad, bes det om at alle norske borgere utøver særlig årvåkenhet og unngår større folkemengder, står det i UDIs reiseråd for landet.

Likevel har ikke norske myndigheter planer om å gjøre det samme som Sverige.

– Vi følger sikkerhetssituasjonen i Islamabad tett, men vurderer ikke å stenge den norske ambassaden på det nåværende tidspunkt, forteller Ragnhild H. Simenstad, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, til Dagsavisen.

Mer fra Dagsavisen