Verden

FN lover å gjøre alt for å få hjelpen fram til Syria

Den eneste grenseovergangen som brukes til å sende livreddende hjelp fra Tyrkia til Syria, rammes av jordskjelvet. FN vil snu alle steiner for å få inn hjelp.

FN friga tirsdag 25 millioner dollar fra sitt krisefond for å få fart i den humanitære innsatsen etter jordskjelvkatastrofen i Tyrkia og Syria.

FNs talsmann Stephane Dujarric sier veien som leder til grenseovergangen Bab al-Hawa fra Tyrkia til det nordlige Syria ble ødelagt i skjelvet. Det har midlertidig forstyrret nødhjelpsleveransene til det opprørskontrollerte nordvestlige Syria. Men selve grenseovergangen er intakt, ifølge Dujarric.

Bab al-Hawa er den eneste grenseovergangen som FN har lov til å levere hjelp til disse områdene gjennom. Dujarric sier FN forbereder en kolonne som skal kunne krysse konfliktlinjene inne i Syria. Men det vil trolig kreve en ny avtale med president Bashar al-Assads regjering, som har beleiret opprørskontrollerte områder.

I Tyrkia utgjør syriske flyktninger over 1,7 millioner av de 15 millioner menneskene som bor i 10 jordskjelvrammede provinser.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen