Verden

EU-landene enige om ny sanksjonspakke mot Russland

EU-landene er enige om en ny pakke med sanksjoner mot Russland som reaksjon på landets annektering av flere ukrainske regioner.

Det bekrefter det tsjekkiske formannskapet i EU på Twitter onsdag.

– Vi har nådd politisk enighet om nye sanksjoner mot Russland – et sterkt EU-svar på Putins ulovlige annektering av ukrainske regioner, heter det.

De nye sanksjonene innebærer blant annet pristak på russisk olje, forbud mot sjøtransport av russisk olje til tredjeland over pristaket, samt forbud mot relaterte tjenester.

I tillegg forlenges importforbud av en rekke russiske varer, som blant annet stålprodukter, tremasse, papir, maskiner og apparater, kjemikalier, plast og sigaretter.

Det innføres også forbud mot å tilby IT, ingeniørtjenester og juridiske tjenester til russiske foretak, samt forbud mot salg av for eksempel reservedeler til fly og elektronikk til Russland.

Saken fortsetter under videoen

De nyeste sanksjonene fører også til at flere russiske statsborgere vil få forbud mot innreise til EU og at eventuelle eiendeler i disse landene blir frosset.

Hvem som omfattes av de nye sanksjonene, er ikke offentlig, men ifølge nyhetssiden EU Observer skal de være rettet mot blant annet filosofen Aleksandr Dugin og artisten Nikolaj Rastorgujev, som er tidligere medlem av Dumaen og sanger i president Vladimir Putins favorittband, Ljube.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen