Verden

Sikkerhetssjef i Kongressen: Politikerne ville ikke ha soldater her

Den avgåtte sikkerhetssjefen Paul Irving sier at en av grunnene til at sikkerheten sviktet i kongresstormingen, var at politikerne ikke ville ha soldater der.

Irving var sikkerhetssjef i Representantenes hus, og sa opp sin stilling etter det voldelige opprøret. Det er blitt omtalt som en ren skandale at verdens største militærmakt ikke klarte å beskytte nasjonalforsamlingen.

Nå letter Irving på sløret og sier via en tidligere kollega til Washington Post at han tenkte på hvordan politikerne ville reagere da han sa nei til en forespørsel om nasjonalgarden skulle bistå 6. januar.

– Det er en realitet, og det er at lederne i Huset og Senatet ikke vil ha soldater der. De vil ikke vise at de ikke kan kontrollere sitt eget hus, sier Bill Pickle, en tidligere kollega i Senatet, som uttaler seg på Irvings vegne.

Irving tok ikke dette opp med sin sjef, flertallsleder Nancy Pelosi, men trodde han fulgte hennes ønsker, sier Pickle.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.