Verden

Foreldrepar erklærer seg skyldige i tortur og mishandling

Et foreldrepar fra California som er anklaget for å binde fast og sulte barna sine, erklærer seg skyldige i tortur og mishandling.

David Allen Turpin (57) og Louise Anna Turpin (49) er tiltalt for tolv tilfeller av tortur, tolv tilfeller av frihetsberøvelse, seks tilfeller av barnemishandling og seks tilfeller av mishandling av en voksen som var avhengig av dem. I tillegg er faren tiltalt for utuktig omgang med et barn under 14 år, men detaljene rundt denne tiltalen er ikke kjent.

Begge risikerer livsvarig fengsel. Straffeutmålingen vil være klar 19. april.

Les også: «Trond Giske har ikke trukket seg. Han posisjonerer seg»

Det var parets 17 år gamle datter som greide å rømme og varsle politiet. Hun har fortalt at hun hadde planlagt å rømme i to år. En av de andre søsknene rømte sammen med henne, men dro tilbake til huset på grunn av frykt.

Flere av barna var lenket til møbler med kjetting og hengelåser da politiet i januar ransaket familiens bolig i Perris sør i California.

Barna er i alderen 2 til 29 år, og alle var sterkt avmagret da de ble funnet. Foreldrene er ikke tiltalt for tortur og frihetsberøvelse mot toåringen. Den eldste av barna, en 29 år gammel kvinne, veide bare 37 kilo da hun ble funnet.

Nyeste fra Dagsavisen.no: