Verden

Politiaksjon avblåst etter meldinger om skudd i London

Det brøt ut panikk etter meldinger om avfyrte skudd i London sentrum midt under Black Friday-salget. Men politiet fant ingen tegn til at det hadde skjedd.

Av NTB

Klokka 16.38 fredag ettermiddag fikk politiet et stort antall telefoner fra folk som rapporterte om avfyrte skudd flere steder på Oxford Street og ved T-banestasjonen Oxford Circus.

– Med tanke på innholdet i den informasjonen vi fikk, håndterte vi situasjonen som om det var terror, noe som også innebar utplassering av væpnet politi, skriver Metropolitan Police i London på Twitter.

Les også: Massepanikk i Oxford Street under væpnet politiaksjon

Panikk

Da meldingene kom, var gatene fulle av folk i forbindelse med Black Friday-shoppingen, og flere steder løp folk i panikk for å komme seg bort fra området. Etter om lag en time kunne politiet imidlertid komme med beroligende nyheter:

– Det er foreløpig ingen bevis for avfyrte skudd eller sårede, og ingen spor etter mistenkte i Oxford Street, opplyste trafikkpolitiet i London klokka 17.39.

Avblåst

En halvtime senere opplyste politiet at aksjonen var avblåst, og folk som søkte tilflukt i bygninger i området, ble oppfordret til å dra. En kvinne skal ha blitt lettere skadd da hun forlot Oxford Circus Station under evakueringen, men utover dette er det ikke meldt om skader.

– Vi forstår at hendelser som dette skaper panikk og bekymring. Derfor vil vi gjerne takke alle London-innbyggere for deres tålmodighet under denne hendelsen. Våre folk vil fortsatt være svært synlige i kveld for å berolige folk.

Mer fra Dagsavisen