Verden

Eldre mann fra småby for pensjonister ble drapsmann med ukjent motiv

Motivet for massakren i Las Vegas er så langt et mysterium. Stephen Paddock var en eldre borger med rent rulleblad, bosatt i en småby for pensjonister.

– Vi vet ikke så mye om Mr. Paddock, men han bor her i byen. Fra politiets side har vi ikke hatt kontakt med ham før dette, sier Quinn Averett, en talsmann for politiet i Mesquite, til The Guardian.

IS: – Han konverterte til Islam

Den ytterliggående islamistgruppa IS hevder i en melding at angrepet i Las Vegas er deres verk og at gjerningsmannen konverterte til islam for flere måneder siden. IS legger ikke fram opplysninger som bekrefter dette.

To amerikanske sikkerhetskilder sier tvert imot til Reuters at myndighetene ikke har bevis for at Paddock har forbindelse til noen internasjonal militant gruppe.

Pensjonistby

Mesquite er en mindre by med 20.000 innbyggere. Den er dominert av pensjonister, to golfbaner og et kasino. Byen ligger 100 kilometer nordøst for Las Vegas.

Motivet er ukjent, og handlingen virker meningsløs. Sheriff Joe Lombardo sier på en pressekonferanse i Las Vegas at politiet ikke har funnet noe som ligner på et motiv.

Lamslått bror

Gjerningsmannens bror, Eric Paddock, sier han er fullstendig lamslått etter det som er skjedd. I et kort intervju med avisen Orlando Sentinel sier han at han ikke kan forstå eller forklare brorens handlinger.

– Vi har overhodet ingen forklaring. Jeg kan ikke forestille meg hvorfor han skulle gjøre noe slikt. Hvis dere i pressen finner ut noe, gi oss beskjed! Jeg fatter ingenting, sier Eric Paddock.

The Telegraph skriver at Paddock har bodd i Mesquite siden juni 2016. Han har tidligere bodd i Texas og Florida.

Ettersøkt kvinne

En kvinne ved navn Marilou Panley ble raskt ettersøkt av politiet etter massakren. Hun har ifølge flere medier bodd sammen med Paddock på hotellet.

Hun er ikke mistenkt for å ha vært involvert i selve skytingen, men hun forsøkte angivelig å advare folk før skuddene falt.

(©NTB)