Verden

Sprer ideene sine i lærebøker

En tyrkisk, muslimsk kreasjonist er ansvarlig for at anti-darwinisme har fått fotfeste blant flere innvandrere i Europa.

Predikanten med eget TV-show, Adnan Oktar, er ikke bare blitt populær i hjemlandet i Tyrkia. Han sprer sine ideer langt over landegrensene – der spesielt innvandrere fra Midtøsten til Europa trykker hans ideer om kreasjonisme til sitt bryst.

Les også: Anti-Darwinisme spirer fram

For ti år siden skapte han debatt da han sendte sitt eget læreverk, Atlas of Creation, til europeiske skoler. Adnan holder fortsatt stand med sin muslimske kreasjonisme i dag, sier kreasjonismeforsker Hans Henrik Hjermitslev:

– Han har masse penger, og en nærmest sektlignende bevegelse. Og han har en del tilslutning blant unge og velutdannede i Europa, sier han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!