Verden

Disney nekter å sensurere «homoøyeblikk» for Malaysia

Filmen godkjennes i Russland, men får 16-årsgrense.

Disney avviser å gi ut en sensurert versjon av «Skjønnheten og udyret» i Malaysia, etter at det hovedsakelig musklimske landets sensurorgan kuttet en liten scene med det de omtaler som et «homoøyeblikk», skriver NTB.

En talsperson for underholdningsgiganten sier at filmen «ikke har blitt og ikke vil bli kuttet for Malaysia», og legger dermed utgivelsen på hylla for det hovedsakelig muslimske landet. Filmen skulle etter planen ha premiere i Malaysia torsdag, men nå ser det ut til at landets Disney-fans ikke får se filmen i denne omgang.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Disneys første homo

Regissør Bill Condon har bekreftet at filmen har Disneys første «homoseksuelle øyeblikk», men kritikere sier referansen er ekstremt mild og flytende. Samtidig reagerer en rekke religiøse grupper på fremstillingen av figuren Le FoU som homofil, og grupper og lærde har bedt om at filmen forbys i Malaysia. Argumentet har vært at filmen promoterer «negative verdier» i landet, og lignende argumenter er fremsatt i Singapore.

Russland bestemte i forrige uke at de vil tillate «Skjønnheten og udyret», men her får filmen 16 års aldersgrense på grunn av scenen Le FoU.

Les også: Vestkantbadet legger seg flat etter transkvinne-nekt

Stolt skuespiller

– Det er et øyeblikk mot slutten av filmen, et lite øyeblikk, men jeg er veldig stolt av det, sa Josh Gad, som, spiller Le FoU, til E! News sist uke.

– Hvordan vil fansen reagere på scenen, ville reporteren vite.

– Jeg håper den taler for seg selv, og jeg håper publikum vil bli stolte når de ser den. Scenen er veldig subtil og jeg sybnes den er ganske magisk, sier Gad.